Rīgas reģionā šogad reģistrētas 52 kabatzādzības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas reģionā šogad sešos mēnešos reģistrētas 52 kabatzādzības, informēja Valsts policijā (VP).

Latvijā kabatzādzību tendences ir līdzīgas kā citviet Eiropā. Likumsargi novērojuši, ka garnadži savu upuri izvēlas no neuzmanīgāko vidus un visbiežāk noziegumu izdara ļaužu pilnā vietā, piemēram, sabiedriskajā transportā, tā pieturvietās, tirgū un stacijā.

Policijas informācija liecina, ka vairāk nekā puse šāda veida noziegumu notiek galvaspilsētā, kur ir lieli ļaužu pūļi. Rīgas reģionā 2016.gadā reģistrētas 75 kabatzādzības, gadu vēlāk - 77 kabatzādzības, savukārt šā gada pirmajos sešos mēnešos - 52 kabatzādzības.

Lai cīnītos ar šo noziegumu veidu, VP Rīgas reģiona pārvaldes Kabatzādzību apkarošanas grupa ik dienu strādā zagļu iecienītākajās vietās, skaidroja policijā. "Likumsargi ierastos zagļus jau pazīst pēc sejas un zina šādu personu rīcības psiholoģiju, tāpēc var tos identificēt vēl pirms nozieguma izdarīšanas," apgalvoja VP.

Citos reģionos, ņemot vērā mazāku iedzīvotāju skaitu, kabatzādzības ikdienā ir mazāk izteikta problēma, piemēram, Latgalē vai Kurzemē visa gada laikā tiek reģistrētas vien dažas kabatzādzības. Taču, kā uzsver likumsargi, jāatceras, ka, turpinoties publisku pasākumu sezonai, kabatzādzību problēma var aktualizēties.

Lai nekļūtu par kabatzagļa upuri, policija iesaka vērtīgas mantas glabāt iekškabatās, bet rokassomas un plecu somas nēsāt priekšpusē un pēc iespējas tās pieturēt.

Tāpat policija iesaka bez nepieciešamības nenēsāt līdzi daudz skaidras naudas un dot priekšroku norēķiniem ar kredītkarti. Savukārt ceļojot naudu policija iesaka sadalīt pa vairākām kabatām vai somām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu