Lietuvas Konkurences padome atļauj Igaunijas "Enefit Green" iegādāties "Nelja Energia"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

​Lietuvas Konkurences padome atļāvusi Igaunijas energokompānijas "Eesti Energia" atjaunīgās enerģijas uzņēmumam "Enefit Green" iegūt izšķirošu ietekmi pār kompāniju "Nelja Energia", iegādājoties 100% kapitāldaļu.

11.jūlijā šādu atļauju deva arī Latvijas Konkurences padome.

Savukārt Igaunijas Konkurences padome vēl nav paziņojusi lēmumu par šo darījumu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Eesti Energia" šogad maija beigās paziņoja, ka ir parakstīts līgums par "Nelja Energia" 100% kapitāldaļu iegādi ar tā īpašniekiem - Norvēģijas "Vardar Eurus" grupu un mazākuma akciju īpašniekiem. Tostarp "Vardar Eurus" grupa pārdeva tai piederošos 77% "Nelja Energia" akciju. Noslēgtā pirkuma līguma kopējā summa ir 289 miljoni eiro, turklāt "Enefit Green" pārņems "Nelja Energia" aizņēmumus, kuru kopējā summa pagājušā gada nogalē sasniedza 204 miljonus eiro.

"Enefit Green" pieder četri vēja elektroenerģijas parki ar 111 megavatu kopējo jaudu, trīs koģenerācijas spēkstacijas Igaunijā un Latvijā, kā arī viena hidroelektrostacija un viena saules enerģijas spēkstacija. Savukārt "Nelja Energia" pieder Igaunijā un Lietuvā izvietoti vēja enerģijas parki - kopējā 17 vēja parkos izvietotā enerģijas ražošanas jauda ir 287 megavatus. "Nelja Energia" pieder arī mazākuma daļas divās Igaunijas biogāzes koģenerācijas spēkstacijās, kā arī granulu ražotne un koģenerācijas spēkstacijas Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu