Mīnus 3 kg 3 dienās: arbūzu diētas fenomens (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Arbūzu diēta – lielisks veids, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem! Galvenais – jāēd vislabākie un īstākie arbūzi. Kad to vislabāk darīt? Protams, augustā!

Patiesībā arbūzs ir ģeniāls produkts, kas satur daudz labu vielu: glikozi, fruktozi, pektīnus, folskābi, celulozi... Arbūzs ir arī urīndzenošs līdzeklis, kas atbrīvo organismu no šlakvielām un toksīniem, kā stāsta “Cosmo”.

Cik dienām arbūzu diēta ir paredzēta?

Klasiskā arbūzu monodiēta ir viena no drastiskākajām. Pat, neskatoties uz vitamīnu sastāvu, ieturēt tikai arbūzu diētu nevajadzētu ilgāk par 3-5 dienām. Dietologi iesaka sākt ar vienu dienu.

Cik daudz arbūza vienā dienā ir jāapēd?

Tas, cik daudz arbūza tu drīksti dienā apēst, ir atkarīgs no tava svara. Proporcija ir šāda: 1 kg mīkstuma uz 10 kg tava svara. Piemēram, ja tu sver 70 kg, tad dienas laikā, ēdot 6 reizes, drīksti apēst 7 kg.

Foto: Pixabay

Ko vēl drīkst ēst bez arbūza?

Jebkura monodiēta ir liels pārbaudījums organismam, tāpēc dietologi iesaka sākt tikai ar vienu diētas dienu. Ja pēc pirmās dienas tu jutīsies labi, un svari rādīs samazinātu ciparu, drīksti turpināt diētu otro un trešo dienu. Lūk, ko papildus ir ieteicams uzņemt organismā šīs diētas laikā!

Brokastis

200 g vājpiena biezpiena;

3 škēles arbūza.

Launags

2 šķēles arbūza

Pusdienas

Dārzeņu zupa;

3 šķēles arbūza

Pēcpusdienas uzkodas

50 g vājpiena biezpiena;

2 šķēles arbūza.

Vakariņas

150 gramus vārītas baltās gaļas vai zivis;

2 šķēles arbūza.

Cik kilogramus svara ir iespējams zaudēt arbūza diētas laikā?

Ievērojot visus noteikumus, 5 dienās tu vari zaudēt 3-5 kg svara, taču ņem vērā: diētas laikā tavs ķermenis zaudēs ļoti daudz šķidruma, tāpēc, atgriežoties pie ikdienas ēdienkartes, svars var ātrāk atgriezties.

Iespējamās blakusparādības

Tāpat kā jebkurai citai diētai, arī šai diētai ir blaknes. Pirmkārt, kontrindikācijas var rasties diabēta slimniekiem, jo arbūzs satur daudz cukura.

Kā iesaka "Cosmo" speciālisti, arbūzu nav ieteicams ēst arī cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar nierakmeņiem, - arbūza urīndzenošais efekts spēj pārvietot pat lielus akmeņus un tādējādi radīt problēmas. Ja tev kādreiz ir bijušas problēmas ar gremošanu, ir vērts atturēties no arbūza diētas. Un vispār, regulāri "sēžot" uz vienas vai otras diētas, ir nepieciešams konsultēties ar ārstu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu