"Egoistes" restorāna etiķete: saldu vīnu ar siļķīti jeb Gundega Skudriņa mēģina košera virtuvi

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Apsēžoties restorānā pie galda, mēs domājam, ka mulsinošākie mirkļi nu ir aiz muguras, tomēr nereti tie lielākie pārsteigumi tikai seko. Tāpēc turpmāk rubrikā «Restorāna etiķete» apgūsim dažādu ēdienu pareizu ēšanas manieri. 3. sērijā «Košera virtuve» mēs izaicinājām Gundegu Skudriņu. Skaties, kā Gundegai izdevās ar uzdevumu tikt galā un ko jaunu viņa iemācījās!

Gundegu Skudriņu ceļojumā pa Kkošera virtuves tradīcijām, tabu lietām ēdienos un garšu daudzveidību tuneļiem vedīs restorāna "Renomme" (piecžvaigžnu viesnīca Gallery Park Hotel & SPA) šefpavārs Raimonds Reķis. 

Foto: AFP / Scanpix

Skaties video un uzzini:

  • Kas ir košera virtuve? 
  • Ko drīkst un ko nedrīkst ēst pēc košera tradīcijām?
  • Vai garneles un austeres drīkst ēst?
  • Kāpēc nedrīkst ēst zivis bez spurām?
  • Kāpēc kopā nedrīkst ēst piena un gaļas produktus?
  • Kāpēc košera virtuve atsakās no cūkgaļas?
  • Vai pēc košera drīkst pie pusdienām dzert vīnu?
  • un vēl citas aizraujošas lietas!
Foto: Jānis Škapars

Un galu galā uzzini kā mums ar Gundegu garšoja šefpavāra gatavotie ēdieni un kas bija Gundegas favorīts.

Iepriekšējā sērijā ētera balss Baiba Sipeniece-Gavare uzzināja, kā pareizi ēst foreļu ikrus un garneles, bet mūziķis Normunds Jakušonoks cīnījās ar steikiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu