"Novičok" uzbrukums britu policijai izmaksājis ap £10 miljoniem

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Martā Anglijas pilsētā Solsberi notikušais uzbrukums ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" Viltšīras policijai izmaksās vairāk nekā 10 miljonus sterliņu mārciņu (11,1 miljonus eiro), paziņojuši britu likumsargi. Taču kopējās izmaksas būs vēl daudz augstākas, jo jāierēķina arī izmaksas, kas radušās Londonas galvaspilsētas policijai, kuras pretterorisma policisti vada izmeklēšanu, ziņo portāls "The Independent".

Viltšīras policija "gaida", ka izmaksas atlīdzinās Lielbritānijas valdība.

4.martā bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika atrasti saļimuši uz soliņa Solsberi centrā. Viņi tika saindēti ar vielu "Novičok", un Lielbritānija šajā uzbrukumā vaino Krieviju.

Skripaļi uzbrukumā izdzīvoja un ir izrakstīti no slimnīcas.

Jūnija beigās tuvējā pilsētā Eimesberi vēl divi cilvēki saindējās ar «Novičok», nonākot saskarē ar saindētu priekšmetu. Dona Stērdžesa pēc vairākām slimnīcā aizvadītām dienām nomira, bet viņas dzīvesbiedrs Čārlijs Roulijs izdzīvoja.

Viltšīras policijai nācās piesaistīt papildspēkus no 40 citiem reģionālajiem policijas iecirkņiem, kas izmaksāja vairāk nekā septiņus miljonus mārciņu (7,8 miljonus eiro). Vēl 1,3 miljonus mārciņu (1,45 miljonus eiro) nācās samaksāt par vietējo policistu un administratīvo darbinieku nostrādātajām virsstundām.

Pēc incidenta nācās iznīcināt vairākas policijas automašīnas, kas izmeklēšanas gaitā varētu būt tikušas saindētas ar "Novičok". Tas izmaksāja apmēram 347 000 mārciņu (387 000 eiro), aplēsusi Viltšīras policija.

"Mūsu spēkiem ļoti īsā laika sprīdī nācās tikt galā ar diviem lieliem incidentiem. Tas ir neiedomājami, un, ņemot vērā izmeklēšanas apmērus, mums radās vērā ņemamas izmaksas," uzsver Viltšīras policijas komisārs Anguss Makpersons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu