"Baltcom": Nākotnē LMT un "Lattelecom" apvienošana ir neizbēgama (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākotnē mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" un telekomunikācijas uzņēmuma "Lattelecom" apvienošana ir neizbēgama, intervijā aģentūrai LETA sacīja televīzijas kabeļoperatora "Baltcom" vadītājs Nikolā Buasēns.

Viņš sacīja, ka pirms vairāk nekā pusgada valdības lēmums neapvienot abas kompānijas nav gala lēmums, tāpēc "agrāk vai vēlāk abu kompāniju apvienošanās notiks."

"Tā notiek arī citās Eiropas valstīs, un tajā ir sava jēga - ir iespējams mazināt izdevumus un integrēt pakalpojumus klientiem. Līdz ar 5G fiksēto un mobilo sakaru ieviešana pakalpojumu integrācija kļūs arvien būtiskāka," uzsvēra Buasēns.

"Baltcom" vadītājs papildināja, ka abiem uzņēmumiem ir spēcīgas pozīcijas tirgū, un "saliekot kopā, tās kļūtu vēl spēcīgākas".

Buasēns norādīja, ka klientiem esošajā 4G tīkla situācijā nav lielas atšķirības, vai uzņēmumi ir kopā vai atsevišķi - nav nepieciešamības integrēt fiksētos un mobilos tīklus. Ienākot 5G, situācija kļūs sarežģītāka.

Jau ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un "Telia Company" prezidents Jūhans Dennelinds parakstījuši saprašanās memorandu par "Lattelecom" un LMT turpmāku attīstību.

Kā uzsver premjera birojā, saprašanās memorands ir apņemšanās abām pusēm sēsties pie sarunu galda, lai izstrādātu abpusēji pievilcīgu turpmākās sadarbības, uzņēmumu "Lattelecom" un LMT attīstības stratēģiju.

Ministru prezidents norādīja, ka memorands nepieciešams, lai arī turpmāk uzņēmumi veiksmīgi attīstītos un sadarbojoties viens ar otru.

"Pagājušā gada novembrī Ministru kabinets lēma, ka "Lattelecom" un LMT netiks apvienoti, un tagad abiem īpašniekiem - Latvijas valstij un "Telia Company" kopīgi jāstrādā, lai šos uzņēmumus attīstītu. Izstrādājot un parakstot saprašanās memorandu, uzņēmumu akcionāri skaidri apliecinās savu vēlmi strādāt Latvijā, darot visu iespējamo, lai šie uzņēmumi veiksmīgi attīstītos, veicinātu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju attīstību, tādējādi dodot vēl lielāku pienesumu tautsaimniecībai kopumā," pauda Kučinskis.

Kompānijā "Telia" aģentūru LETA informēja, ka abu akcionāru vienošanās par ilgtermiņa stratēģiju, inovāciju prioritātēm un labu pārvaldības praksi ir būtiska, lai uzņēmumi darbotos efektīvāk un ar skaidru mērķi strauji mainīgajā telekomunikāciju un digitālajā sektorā.

Saprašanās memoranda īstenošana notiks nākamajos mēnešos, un procesā tiks iesaistīti eksperti no abām pusēm.

Tāpat ziņots, "Baltcom" pērn strādāja ar 17,021 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka par 20,4% un bija 3,701 miljons eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 30,811 miljons eiro. "Baltcom" vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "RPAX ONE".

"Baltcom" pamatdarbība ir interneta, televīzijas, telefonijas, kā arī elektrības tirdzniecības pakalpojumi privātpersonām un uzņēmumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu