Kaujās Gaznī krituši vai pazuduši 100 Afganistānas karavīri

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Četras dienas ilgajās un sīvajās kaujās Gaznī un tās apkārtnē krituši vai pazuduši bez vēsts vismaz 100 afgāņu karavīri, pirmdien apstiprinājis Afganistānas īpašo uzdevumu spēku pārstāvis Džaveds Salems. Kaujās Gaznī centrā un Gaznī provincē nogalināti arī vismaz 250 talibu kaujinieki.

Salems norādīja, ka situācija pašā Ganzī pilsētā pakļauta kontrolei, taču daudz lielāku satraukumu rada situācija provinces rajonos.

Viņš arī pavēstīja, ka no Kabulas uz Gaznī nosūtīti svaigi papildspēki, jo iepriekš nosūtītās vienības uzdūrušies talibu slēpņiem.

Savukārt talibu pārstāvis Zabulla Nudžahids tviterī paziņojis, ka kaujinieki bloķējuši visus ceļus uz Gaznī un ka nevienai papildspēku vienībai nav izdevies izlauzties caur blokādi.

Kauju dēļ visi sakaru pakalpojumi provincē ir pārtraukti, un ar vietējām amatpersonām telefoniski nav iespējams sazināties.

Savu darbību pārtraukušas arī vietējās raidorganizācijas.

Tikmēr Gaznī provinces parlamenta deputāts Ali Akbars Kasimi atzinis, ka, neskatoties uz vairākiem gaisa uzlidojumiem talibu pozīcijām, drošības situācija provincē pēdējo četru dienu laikā nav uzlabojusies.

Vietējie iedzīvotāji pamet savas dzīvesvietas, bet vietējie tirgi un citi uzņēmumi jau četras dienas ir slēgtu, piebilda Kasimi.

Viņš arī apgalvo, ka talibi aplaupot vietējo iedzīvotāju, tostarp amatpersonu mājas, taču šīs ziņas pagaidām nav guvušas apstiprinājumu no neatkarīgiem avotiem.

Talibu kaujinieki Gaznī no vairākām pusēm uzbruka piektdien, taču provinces rajonos nemiernieku uzbrukumi ilgst jau vairākas nedēļas.

Ja viņiem izdotos savā kontrolē pārņemt Gaznī, caur kuru ved lielceļš, kas savieno Afganistānas abas lielākās pilsētas - Kabulu un Kandahāru, tā būtu nopietna nemiernieku stratēģiskā uzvara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu