Izraēlas premjerministrs vēlreiz nopratināts korupcijas lietā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu piektdien vēlreiz nopratināts vienā no korupcijas lietām, kurās viņš iesaistīts, ziņo mediji.

Izmeklētāji no rīta ieradās premjerministra Jeruzalemes rezidencē, lai nopratinātu viņu saistībā ar apsūdzībām, ka valdība piešķīrusi nepamatotas priekšrocības Izraēlas lielākajam telekomunikāciju uzņēmumam "Bezeq".

Izraēlas policija un Netanjahu birojs neapstiprina šādas nopratināšanas, kamēr tās nav beigušās.

Mediji ziņo, ka šī ir 12. reize, kad Netanjahu kā aizdomās turamais vai liecinieks nopratināts kādā no lietām.

Izmeklētāji uzskata, ka "Bezeq" saņēmis priekšrocības apmaiņā pret to, lai nodrošinātu pozitīvu Netanjahu atspoguļojumu tam piederošajā interneta medijā "Walla".

Netanjahu noliedz, ka būtu darījis ko pretlikumīgu, un apgalvo, ka visus lēmumus, kas saistīti ar "Bezeq", pieņēmusi profesionāļu komiteja.

Saistībā ar šo lietu policija aizturējusi Netanjahu bijušo padomnieku Niru Hefecu, bijušo Sakaru ministrijas ģenerāldirektoru Šlomo Filberu un "Bezeq" lielāko akcionāru Šaulu Eloviču.

Netanjahu birojs jūlijā paziņoja, ka premjerministrs nekad nav noslēdzis vienošanos ar Eloviču apmaiņā pret pozitīvu atspoguļojumu kādā medijā, un piebilda, ka "Walla" regulāri atspoguļojis Netanjahu negatīvā gaismā.

Jūlijā Netanjahu saistībā ar "Bezeq" lietu tika nopratināts ilgāk nekā piecas stundas.

Februārī policija rekomendēja izvirzīt apsūdzības Netanjahu divās lietās, bet ģenerālprokurors vēl nav izlēmis, vai to darīt.

Ja Netanjahu tiks apsūdzēts, viņam nebūs jāatkāpjas no amata.

Pagaidām Netanjahu koalīcijas partneri ir izrādījuši viņam atbalstu, bet izmeklēšana raisījusi jautājumus, vai viņš tomēr galu galā nebūs spiests atstāt premjerministra amatu.

Netanjahu sievai Sārai ir izvirzītas apsūdzības krāpnieciskās darbībās un uzticības pārkāpšanā, falsificējot mājsaimniecības izdevumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu