Nedēļa pēc traģēdijas Itālijā: saskaitīti bojāgājušie un pirmoreiz nosaukts katastrofas cēlonis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Tilta sabrukšana Dženovā otrdien, 14.augustā, negaidīti un traģiski izdzēsa 43 cilvēku dzīvības. Svētdien - piecas dienas pēc katastrofas - no gruvešiem tika izvilktas trīs vienas ģimenes locekļu mirstīgās atliekas. Viņi bija pēdējie cilvēki, par kuriem bija ziņots kā bezvēsts pazudušiem. Upuru meklēšana ir pārtraukta, un domājams, ka pašreizējais bojāgājušo skaits būs galīgs, vēsta "The Guardian".

Deviņi cilvēki joprojām ir slimnīcā, četri no tiem - kritiskā stāvoklī, svētdien paziņoja Dženovas amatpersonas.

Glābēji turpināja pārmeklēt gruvešus, lai būtu pilnīgi pārliecināti, ka atrasti visi traģēdijas upuri, kā arī lai izmeklētāji varētu droši piekļūt atlikušajām tilta struktūrām un noteikt precīzu sagrūšanas iemeslu.

Foto: Scanpix

Pirmā oficiālā versija par tilta sagrūšanu izskanēja no Itālijas Infrastruktūras un transporta ministrijas izveidotās izmeklēšanas komisijas pārstāvja Roberto Ferači. "Tilta posms vispirms ieliecās un tad nokrita zemē. Vairāki faktori noveda pie viadukta sagrūšanas," viņa sacīto atreferē laikraksts "La Repubblica".

Taču viņš atzina, ka notikumu gaita pagaidām vēl neesot saprotama. Eksperti cenšas noskaidrot, kurš tilta elements neizturēja pirmais un noveda pie tilta posma sagrūšanas. Pagaidām tiek uzskatīts, ka problēma radusies dzelzsbetona balstā, taču nevarot izslēgt, ka vaina bijusi kādā no tilta vantīm.

Foto: Scanpix

Sestdien Dženovā tika apglabāti 18 traģēdijas upuri. Bēru ceremoniju apmeklēja Itālijas prezidents Serdžo Matarella un premjerministrs Džuzepe Konte.

Vairākas ģimenes atteicās no savu bojāgājušo tuvinieku apglabāšanas kopīgajās bērēs un to vietā rīkoja privātas atvadīšanās ceremonijas. Dažus sadusmoja valdības reakcija uz katastrofu. Kāda sērojoša māte intervijā vietējiem medijiem sacīja, ka par atbildīgu notikušajā uzskatot valdību, kā arī nopēla tai sekojošo "politiķu parādi" kā "kaunpilnu".

"Mēs nevēlamies absurdas ceremonijas," itāļu laikrakstam "Il Messaggero" sacīja cita māte, kura traģēdijā zaudēja savu bērnu. "Mūsu bērni nav publisku parāžu dekorācijas. Atvadas no viņiem notiks starp cilvēkiem, kas viņus mīlēja."

Uzņēmums "Autostrade", kas apsaimniekoja tiltu, sestdien paziņoja par 500 miljonu eiro novirzīšanu tilta pārbūvei, kā arī solīja atvēlēt naudu traģēdijas upuru ģimenēm un tiem, kam tilta sabrukšanas dēļ nācās evakuēties no savām dzīvesvietām.

Itālijas valdība piektdien sāka procedūru, lai anulētu "Autostrade" piešķirto licenci, kas uzņēmumam ļauj pārvaldīt maksas ceļus. Nākammēnes arī plānots prezentēt valdības plānu, kā padarīt drošāku infrastruktūru.

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu