Jau atkal miskaste nelāgi ož – ko nu darīt?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Miskastes mēdz nelabi ost – tas nav nekāds pārsteigums, taču, kad miskastes smaka pārņem visu virtuvi pat tad, kad ir nomainīts maiss, tad gan ir kaut kas jādara lietas labā. Ar miskastes smaku nav jāsadzīvo – tā pati no sevis nepazudīs, taču ar to var cīnīties un novērst smirdēšanu.

Nepatīkamā smaka mēdz pārsteigt ikkatru no mums – atgriezies mājās pēc garas dienas darbā, dodies gatavot vakariņas, bet idillisko vakaru pārtrauc nelabs aromāts. Pie vainas ne vienmēr ir pati miskaste – arī pēc jaunas iegādes smaka pēc laika var atgriezties. Reizēm nelīdz arī maisu nomaiņa. Par laimi, lai novērstu smirdoņu, pietiks ar dažiem materiāliem, kas ir pieejami vairākās mājsaimniecībās.

Apturi smaku ar avīzēm vai žurnāliem

Bieži vien nepatīkamas smakas no miskastes rodas atkritumu radīto šķidrumu dēļ, kas izlīst caur miskastes maisa caurumiem un paliek miskastes apakšējā daļā arī pēc maisa nomaiņas. Avīzes absorbēs noplūdušo šķidrumu, un tās būs viegli nomainīt, bet ņem vērā, ka avīzes ir jāmaina vismaz reizi divās nedēļās. Tāpat reizi mēnesī izmazgā miskasti.

Foto: Unsplash

Liec lietā absorbējošās salvetes

Pēc līdzīga principa darbosies arī absorbējošās salvetes – īpaša materiāla vienreizlietojamās salvetes, kas paredzētas veļas mašīnām un žāvētājiem. Šādas salvetes spēj uzsūkt noplūdušās krāsas no apģērbiem, taču tām ir vēl simtiem citu funkciju. Viena no tām ir smaku un šķidrumu uzsūkšana miskastē. Noklāj miskastes apakšu ar salvetēm un ieliec tīru maisu. Salvetes uzsūks noplūdušo šķidrumu un atsvaidzinās gaisu virtuves skapītī.

Foto: Unsplash

Izveido pati savu smaržu maisiņu

Smaržu maisiņi ar kaltētajiem ziediem, eļļām, tējām un garšvielām lieti noder apģērbu skapja atsvaidzināšanai – tad kādēļ gan to neizmantot arī miskastes smaku mazināšanai? Pagatavo smaržu maisiņu no kafijas filtra un sodas. Piepildi kafijas filtru ar sodu un aizsien to ar zobu diegu. Noliec sagatavoto maisiņu miskastes apakšdaļā – šo paņēmienu vari kombinēt ar vienu no iepriekšējiem padomiem, piemēram, avīzes uzsūks šķidrumu, bet soda atsvaidzinās miskasti.

Foto: Pixabay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu