Pēc vakara skrējiena mājās neatnāca: ASV mirusi atrasta pirms mēneša pazudusi jauniete

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scan

18.jūlijā Aiovas štatā, ASV, pazuda 20 gadus vecā Mollija Tibetsa, kura vakarā bija devusies paskriet. Vairāk nekā mēnesi pēc pazušanas policija atrada Tibetsas līķi vietā, kuru bija norādījis aizdomās turētais - 24 gadus vecais meksikāņu imigrants Kristians Bahena Rivera, kurš ASV uzturējās nelegāli. Rivera apgalvo, ka Tibetsas nāvi neatceroties, ziņo raidorganizācija BBC.

Foto: Scanpix

Rivera atzinies, ka pirms piecām nedēļām esot sekojis Tibetsai, kura bija devusies laukā no mājām paskriet. Rivera sacīja, ka esot "sadusmojies", kad Tibetsa draudējusi izsaukt policiju, taču nespējot atcerēties, kas notika pēc tam. 

Foto: Scanpix

Drošības kameru ierakstos redzams, ka Riveras vadītā "Chevrolet Malibu" automašīna "braukā turp un atpakaļ" netālu no vietas, kur Tibetsa pazuda. 

Nopratināšanas laikā Rivera atzinās, ka esot jaunietei sekojis savā automašīnā, bet pēc tam no tās izkāpis un skrējis viņai līdzās, paziņojusi policija. Jaunā sieviete piedraudēja izsaukt policiju.

Rivera esot "bloķējis" atmiņas par notikumiem, kas risinājās pēc tam, teikts tiesas dokumentos. Vēlāk, sēžot automašīnā, viņš sev klēpī pamanījis telefona austiņas un "sapratis, ka ielika viņu bagāžniekā". Rivera pārbaudīja automašīnas bagāžas nodalījumu un ieraudzīja tur Tibetsas līķi, kam abās galvas pusēs bijušas redzamas asinis, norāda policija.

Rivera sacīja, ka esot līķi atstājis apmēram 20 metru attālumā esošajā kukurūzas laukā.

Foto: Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps vainu par Tibetsas slepkavību novēlis uz imigrācijas likumiem, kaut arī Riveras advokāts norāda, ka apsūdzētais ASV ieradies likumīgā ceļā.

Rivera vismaz četrus gadus dzīvoja Bruklinā, Aiovas štatā, un strādāja prominenta Aiovas republikāņu politiķa brāļa vadītā fermā. Lauksaimniecība "Yarrabee Farms" paziņoja, ka pirms vīrieša pieņemšanas darbā viņa sniegtā informācija pārbaudīta valdības datubāzē.

"Washington Post" ziņo, ka Rivera esot izmantojis zagtu identifikācijas karti, kas tika piereģistrēta ASV Iekšzemes drošības departamenta "E-Verify" datubāzē.

Trešdien tiesa noteica Riveram drošības naudu piecu miljonu ASV dolāru apmērā.

Riveras advokāts noraidīja izteikumus, ka viņa klients ASV atrodas nelegāli. "Tramps par šo notikumu izteicies nacionālajos medijos, kas sagandēs visu iespējamo zvērināto loku," tiesas dokumentos sūdzējās advokāts.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu