“Brexit” bez vienošanās neizbēgami nozīmē sadārdzināšanos un papildus birokrātiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMPICS Entertainment/ScanPix

Lielbritānijas valdība ceturtdien brīdināja, ka Lielbritānijas aiziešana no Eiropas Savienības (ES) bez jebkādas vienošanās noslēgšanas, izraisīs izmaksu pieaugumu daudzos sektoros, negatīvi ietekmējot gan uzņēmumu un organizāciju, gan iedzīvotāju ikdienas dzīvi, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Augstākas komisijas maksas starptautiskiem kredītkaršu darījumiem, papildus nodokļi sūtījumu piegādei no Eiropas, kā arī lielāka birokrātija slimnīcām, kas no citām valstīm ieved asinis vai cilvēka orgānus - tie ir tikai daži piemēri no neērtībām, ko radīs Lielbritānijas aiziešana no ES bez vienošanās noslēgšanas.

Lielbritānijas valdība ceturtdien publisko pirmos 24 no kopumā 80 praktiskajiem ieteikumiem uzņēmumiem un pilsoņiem, kā tiem sagatavoties bezvienošanās “Brexit” scenārijam.

Pirmie ieteikumi aptver tādas nozares kā banku pakalpojumi, medicīna, lauksaimniecības subsīdijas, organiskās pārtikas ražošana, kodolenerģija un finansējums zinātniskajiem pētījumiem.

Šo valdības publiskoto ieteikumu apjoms apliecina, ka “Brexit” bez vienošanās skars gandrīz ikvienu dzīves un uzņēmējdarbības aspektu Lielbritānijā.

Lielbritānijas uzņēmēji šādus valdības ieteikumus pieprasa jau kopš 2016.gada, kad valsts iedzīvotāji referendumā nobalsoja par izstāšanos no ES.

Lielbritānijas Uzņēmējdarbības kameras ģenerāldirekotrs Adams Māršals pauž viedokli, ka sagatavošanos bezvienošanās “Brexit” valdībai vajadzēja sākt daudz ātrāk.

Kā vēstīts, Lielbritānijas “Brexit” ministrs Dominiks Rābs ceturtdien paziņoja, ka Londona vienpusējā kārtā uzņemsies atsevišķās jomās ievērot Eiropas Savienības tiesību normas, ja piepildīsies bezvienošanās “Brexit” scenārijs.

Eksperti gan norāda, ka pat šādā situācijā “Brexit” ietekme uz Lielbritāniju būs dramatiska, jo ES valstis sāks raudzīties uz Lielbritāniju kā trešo valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu