Sociālajā tīklā aicina ignorēt veikala „IKEA” atklāšanu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Neiešu uz Ikea veikala atklāšanu
Neiešu uz Ikea veikala atklāšanu Foto: facebook.com

Sociālajā tīklā „Facebook” izveidotajā „Solona kluba” profilā šajā nedēļas nogalē ir publicēts aicinājums ignorēt 30.augustā gaidāmo mēbeļu veikala „IKEA” atklāšanu. Pasākumam „Neiešu uz „Ikea” veikala atklāšanu” līdz šim gan nav vērojama pārmērīgi liela piekrišana, bet daži Facebook lietotāji minētā ieraksta komentāros pauduši aizdomas, ka tā varētu pat būtu daļa no mēbeļu veikala reklāmas kampaņas.  

Šķietami nenopietnā kampaņa pret „Ikea” dažiem atsauc atmiņā krietni senāko pirmā McDonald's restorāna atvēršanu Rīgā. Arī toreiz ātrās ēdināšanas uzņēmuma ienākšana Latvijas tirgū izpelnījās ļoti atšķirīgus vērtējumus, piemēram, Vides Aizsardzības klubs rīkoja akciju – „Mazo McDonald's atklāšanu”, kurā aicināja padomāt par garīgo piesārņojumu, ko veicinot rietumu popkultūra invāzija. LTV sižetā savulaik bija norādīts, ka McDonald's šajā gadījumā ticis izvēlēts tikai kā piemērs, jo ēkā iepretim „Laimas” pulkstenim, kur iekārtots McDonald's restorāns, agrāk atradies grāmatu veikals.

Par „Ikea” veikala ienākšanu Latvijā vismazāk varētu priecāties vietējie mēbeļu ražotāji un mazie mēbeļu veikali, kuriem būs uzradies sīvs konkurents. „Solona kluba” attieksme pret šo problēmu gan nešķiet nopietna, bet drīzāk gan ironiska.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu