Rindas, ko atceramies: no pirmā apēstā burgera līdz tautas masu svētkiem "Ikea"

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, TVNET, Publicitātes

Tuvojoties pirmā IKEA veikala atvēršanai 30.augustā, kas noteikti pulcēs interesentu rindas, piedāvājam atcerēties rindas, kurās esam stāvējuši kopš neatkarības laika...

"Pingvīns" - revolūcija saldējumu pasaulē

Kurš gan neatceras šo pingvīna attēlu, kas saistās ar daudzkrāsainiem saldējumiem un nebeidzamām garšām.

Tas, cik sintētisks šis produkts bija tolaik, nevienu neinteresēja, rindā drūzmējāmies, lai paši izvēlētos, kādas un cik bumbiņas šā dzestrā kāruma pasūtīsim pārdevējai.

Beigusies ir izvēle starp balto un brūno - no 1989. gada Latvijā ienāk krāsainie saldējumi!

Foto: publicitātes

Pirmās Drogas - ticēt leiputrijai vai ne?

1993. gada 10. decembrī tika atvērts pirmais veikals "Drogas" Rīgā, Dzirnavu ielā 57. Līdz ar šo notikumu patērētāji Latvijā iepazina jaunas ērtības – pirmo pašapkalpošanās veikalu - un sākās Baltijas valstu lielākā kosmētikas un sadzīves preču veikalu tīkla Drogas attīstība.

Sākotnēji cilvēki minstinājušies iet un tā arī no veikala plauktiem ņemt, bet drīz vien runas panesušās un ap Drogām nereti bija rindas ārā pa durvīm - ziņkārība uzvarēja!

Pirms 24 gadiem Vecrīgas sirdī...

1994. gada 15. decembrī Basteja, tagadējā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 18 Rietumu kultūra ienāca Rīgā. Vecrīgas sirdī tika atvērts pirmais ātrās ēdināšanas uzņēmuma "McDonald`s" restorāns. Kā redzam arhīva video - ir ne tikai tie, kas pacietīgi stāv rindā pēc sava, iespējams, pirmā burgera, bet arī tādi, kas kaislīgi protestē pret Rietumu kultūras "līšanu" patriotiski noskaņotajā Latvijā.

Skaļi saukļi, lozungi - līdz mute sausa, gribas dzert un arī ko uzkost. Vēders ir gana labs rindā stāvētājs!

Pašiem sava pirmā picērija "Pica Lulū"

Lai gan par pirmo picēriju varam runāt, minot "Little Johnny's" nosaukumu (tika atvērta 1991.gadā), kā plašāk pazīstamo un līdz mūsdienām izdzīvojošo uzņēmumu saistībā ar picu biznesu atceramies "Picu Lulū".  Tālajā 1994.gadā Rīgā sāka darboties pirmās Elmāra Taņņa vadītās picērijas Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 145/2 un Ģertrūdes ielā 27. Gan picas, gan picērijas kļuva plaši pazīstamas ar "Lulū" vārdu. Kurš gan no mums nav stāvējis rindā pēc slavenās picas šķēles? "Pica Lulū" arī aizsāka picu piegādi Latvijā, un 

šī picērija pirmā piedāvāja gardo Havaju picas versiju ar vistas gaļu un ananasiem. Atceries?

Padomju universālveikals "Dole", kas aizsāka lielveikalu ēru

Dole ir aizvien strādājošs tirdzniecības centrs Rīgā, Ķengaragā. Atrodas Maskavas ielā 357, 8 kilometru attālumā no Rīgas centra. "Dole" bija lielākais padomju laikā uzbūvētais universālveikals Latvijā. Tā celtniecība tika pabeigta 1987. gadā. 1997. gada februārī tirdzniecības centrā "Dole" tika atklāts pirmais "Rimi" veikals Latvijā, tādējādi iedibinot lielveikalu tradīcijas Latvijā.

Tā aizsākās lielveikalu ēra...

Foto: LETA

Nakšņot pie "H&M"

Uz Zviedrijas apģērbu tirgotāja H&M pirmā veikala atklāšanu 2012. gada 15. septembrī  Latvijā brīvdienu rītā bija ieradušies milzīgi cilvēku pūļi, un daudzi no viņiem cerībā uz atlaidēm un dāvanām pie tirdzniecības centra «Galerija Centrs» pavadījuši pat visu nakti.

Veikala atvēršanas brīdī pie tā bija pulcējušies vismaz tūkstotis cilvēku, lielākoties jaunieši. Četrpadsmit gadus vecā Jeļena teica, ka gaida pie veikala jau kopš agra rīta un tieši savā dzimšanas dienā vēlējusies apmeklēt veikala atklāšanu, tikt pie atlaidēm un iepirkties. Cilvēku plūsmu pie veikala organizēja uzņēmuma nolīgta apsardzes kompānija.

It kā nebūtu nekad ēsta vista - rinda pie "KFC"

Vecrīgā, Audēju ielā 14, kur 2015. gada 28. augustā tika atklāta pirmā ASV ātrās ēdināšanas tīkla «Kentucky Fried Chicken» (KFC) ēstuve, jau pāris stundas pirms notikuma bija vērojama mērena ažiotāža - rindā pie ēstuves durvīm stāvēja vairāk nekā 200 cilvēku. Kā apliecināja pirmie rindā stāvētāji, viņi pie ēstuves durvīm ieradušies vēl pirms plkst.10, rēķinoties, ka

pirmajiem pircējiem solīts mīklā cepto vistiņu komplekts par brīvu. 

Ikea tautas svētki

Zviedrijas mēbeļu kompānija IKEA, kas 30.augustā atklās veikalu Latvijā, sociālajā tīklā "Facebook" izveidojusi pasākumu "IKEA veikala atklāšana", uz kuru plāno nākt teju 1,9 tūkstoši iedzīvotāju. Toties sociālajā tīklā „Facebook” izveidotajā „Solona kluba” profilā šajā nedēļas nogalē bija publicēts aicinājums ignorēt 30.augustā gaidāmo mēbeļu veikala „IKEA” atklāšanu - to atbalsta 5,1 tūkstotis cilvēku. Tad jau manīsim!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu