“Brexit” sekas: “Panasonic” pārcels Eiropas galveno mītni no Lielbritānijas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas elektronikas uzņēmums “Panasonic” paziņojis, ka kompānijas galvenais birojs Eiropā no Lielbritānijas tiks pārcelts uz Nīderlandi, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Šādu lēmumu “Panasonic” skaidro ar vēlmi izvairīties no iespējamā nodokļu izdevumu kāpuma, kas saistīts ar nākamā gada martā gaidāmo Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

“Panasonic” lēmums skaidrojams ar bažām, ka pēc “Brexit” Lielbritānija varētu pieņemt lēmumu samazināt uzņēmumu ienākuma nodokli, tādējādi cenšoties pievilināt Eiropas un pasaules uzņēmumus.

Tomēr gadījumā, ja “Panasonic” Lielbritānijā būtu jāmaksā mazāki nodokļi, tas var nozīmēt, ka šā iemesla dēļ pieaug uzņēmuma nodokļu “rēķins” Japānā, vēsta laikraksts “Nikkei Asian Review”.

“Panasonic” lēmumu pārcelt galveno biroju prom no Lielbritānijas arī veicinājušas bažas par preču un darbaspēka brīvu kustību pēc “Brexit”.

“Nikkei Asian Review” rīcībā esošā informācija liecina, ka iespējamo galvenā biroja pārcelšanu “Panasonic” izvērtēja aptuveni 15 mēnešus.

"Panasonic" birojs no Lielbritānijas uz Nīderlandi tiks pārcelts šā gada oktobrī.

Arī vairākas finanšu sektorā strādājošas ASV kompānijas izteikušās, ka tās varētu pieņemt lēmumu pārcelt savus galvenos birojus Eiropā prom no Londonas.

Lielbritānijā darbojas vairāk nekā 800 uzņēmumu, kas valstī nodarbina aptuveni 100 000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu