Ženēvā redzēsim "Suzuki" krosoveru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: auto motor und sport

Japāņu kompānija "Suzuki" izplatījusi pirmās oficiālās ziņas par jauno krosoveru "SX4" - automobili, kura brālis Eiropā ir "Fiat" koncerna pirmais SUV "Sedici".

4,10 metrus garais, 1,73 metrus platais un 1,565 metrus augstais "SX4" tiks piedāvāts divās dažādās komplektācijās un ar trim dažādām dzinēju opcijām. Izvēloties "SX4" versiju "Urban Line", pircējs saņems pēc izskata vienkāršu, bet funkcionālu kompaktu ielas auto ar priekšējo riteņu piedziņu.

Otrs variants - "Outdoor Line" - vadītājam savukārt piedāvās spēcīgāku SUV stila virsbūves dizainu ar apvidus auto raksturīgiem elementiem un regulējamu visu riteņu piedziņas sistēmu, kuru pēc vajadzības var pārslēgt no pastāvīgās pilnpiedziņas uz sistēmu, kas daļu vilkmes vajadzības gadījumā pievada aizmugurējiem riteņiem. Tāpat iespējama arī pastāvīgā priekšējo riteņu piedziņa. Papildus tam "Outdoor Line" ir par četriem centimetriem garāks, par 2,5 centimetriem platāks un 5,5 centimetriem augstāks nekā "Urban Line".

"SX4" uz priekšu pēc izvēles dzen divi benzīna motori, no kuriem mazākais ir 1,5 litru agregāts ar 99 ZS un 133 Nm; otrs, 1,6 litru motors, attīsta 107 ZS un 145 Nm. Dīzeļdzinējs no 1,9 litru darba tilpuma dod 120 zirgspēkus un 280 Nm, turklāt tam sērijveidā uzstādīts kvēpu filtrs.

Kamēr abi benzīna motori tiek komplektēti ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, dīzeļdzinēja jauda velkošajiem riteņiem tiek pievadīta caur sešu pakāpju transmisiju.

Tāpat kā "Fiat", arī "Suzuki" tiks ražots japāņu uzņēmuma Ungārijas rūpnīcā. Plānotie abu auto ražošanas apjomi šeit ir 60 tūkstoši vienību gadā, no tiem 40 000 būs Eiropas tirgum paredzētie "Suzuki", bet pārējie - "Fiat".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu