Konceptuāli atbalsta laulības aizsardzību Satversmē (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Satversmes grozījumus, kas paredz noteikt, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību savienību starp vīrieti un sievieti. Augstākajā valsts pamatlikumā ir noteikts, ka valsts pienākums ir aizsargāt un atbalstīt laulību, ģimeni, vecāku un bērna tiesības. Pašlaik normatīvajos aktos netiek definēts, kas ir laulība.

Ņemot vērā tradicionālo uzskatu par laulību un ģimeni, kas Latvijā izveidojies kultūrvēsturiskās attīstības gaitā, kā arī pastāvīgos apdraudējumus šai tradicionālajai vērtībai, ir nepieciešams likumdošanā iekļaut laulības definīciju, grozījumus projekta anotācijā pamato deputāti. Deputāti uzskata, ka minētie grozījumi konstitucionālā līmenī nostiprinās šobrīd Latvijā noteikto kārtību, ka laulība starp viena dzimuma personām ir aizliegta. Debatēs par Satversmes grozījumiem viena no projekta autorēm, deputāte Inese Šlesere (LPP) sacīja, ka laulība starp vīrieti un sievieti esot vienīgā iespējamā savienība, kas var nodrošināt valsts pastāvēšanu. "Tieši Satversme ir tas likums, kur mums jādefinē, kādas vērtības mūsu valsts aizsargā," uzskata Šlesere. Savukārt deputāts Valērijs Agešins (TSP) norādīja, ka visiem klātesošajiem jau tāpat ir skaidrs, ka laulība ir savienība starp vīrieti un sievieti, tāpēc grozīt Satversmi nav nepieciešams. Par grozījumiem balsoja 65 deputāti no Tautas partijas, Zaļo un zemnieku savienības, Latvijas Pirmās partijas un atsevišķi deputāti no partijas "Jaunais laiks" (JL). Pret balsoja pieci politiķi - Jānis Jurkāns un četri JL deputāti - Inese Krastiņa, Alberts Krūmiņš, Aivars Lasmanis un Linda Mūrniece. Balsojumā atturējās 20 deputāti no TSP un PCTVL frakcijām, kā arī daži JL deputāti.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu