Saeima atbalsta valsts aizsardzību laulībai starp vīrieti un sievieti (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien, 55 deputātiem balsojot par, vienam - pret un 12 deputātiem atturoties, atbalstīja un nodeva izskatīšanai komisijām Latvijas Pirmās partijas (LPP) Saeimas frakcijas deputātu sagatavotos grozījumus Satversmē, kas paredzēja noteikt, ka valsts aizsargā laulību - savienību starp vīrieti un sievieti, kā arī ģimeni, vecākus un bērnu tiesības.

Pašreizējā Satversmes redakcija nosaka, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību. LPP grozījumus bija sagatavojusi, ņemot vērā tradicionālo uzskatu par laulību un ģimeni, kā arī pastāvīgos apdraudējumus šai pastāvīgajai vērtībai, aģentūrai LETA skaidroja viens no LPP deputātiem Jānis Šmits.

LPP uzskata, ka, nostiprinot šos grozījumus Satversmē, tiktu padarīta stabilāka arī Latvijā noteiktā kārtība, ka laulība starp viena dzimuma personām ir aizliegta.

LPP deputāte Inese Šlesere debatēs norādīja, ka, atbalstot šos grozījumus, tiks parādīts, ka laulība ir daudz kas vairāk nekā juridisks akts, jo laulības starp vīrieti un sievieti vislabāk atbilst gan valsts, gan bērnu interesēm. "Stipra tradicionālā ģimene ir valsts vislielākā vērtība," sacīja Šlesere.

Savukārt partijas "Jaunais laiks" frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis debatēs norādīja, ka atbalsta minēto normu, bet neatbalsta Satversmes grozīšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu