Nākamnedēļ noteiks atraktīvāk izdaiļoto kravas automašīnu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamās nedēļas nogalē Liepājā tiek rīkots "Fūres karnevāls", kurā skatītāji varēs noteikt atraktīvāk izdaiļoto kravas automašīnu, informēja pasākuma organizators "Scania Latvia".

Iespēja izdaiļot savu kravas automašīnu būs jebkuram cilvēkam, kuram ir šāds transporta līdzeklis. Konkursa uzvarētājs balvā saņems "Sony" televizoru.

Kā uzskata pasākuma organizatori, "Fūres karnevāls" būs īpaši krāšņs un spilgts pasākums. Tas Latvijā tiks rīkots pirmo reizi.

Trešdien interesentiem tika demonstrēta pirmā speciāli šim pasākumam dekorētā automašīna, kas izdaiļota ar vērša figūru.

Kā ziņots, karnevāla dienā, 18.jūnijā, Liepājā notiks konkursa "Eiropas jaunais kravas automašīnas vadītājs 2005" nacionālais fināls, kad konkursantiem būs jāveic figurālās braukšanas tests. Tā laikā pretendentiem ar 17 metrus garu "Scania" automašīnu ar piekabi būs jāizbrauc dažādas figūras pēc iespējas īsākā laikā.

Konkursa fināla kārtā iekļuvuši 33 Latvijas jaunie šoferi vecumā līdz 35 gadiem. Viņiem visiem līdz 18.jūnijam jāveic ekonomiskās braukšanas tests, kura laikā ar īpašu mērierīci tiek novērtētas katra finālista auto vadīšanas iemaņas un braukšanas stils.

Finālā kopsummā tiks vērtēts teorētiskā testa rezultāts, ekonomiskās braukšanas testa rezultāts, kā arī figurālās braukšanas testa rezultāts.

Plānots, ka sacensības 18.jūnijā sāksies plkst.10 no rīta, savukārt pēcpusdienā tiek organizētas šoferu sporta spēles.

Plkst.17 plānots spēkavīra Raivja Vidža šovs, plkst.18 - "Fūres karnevāls", plkst.19 - apbalvošanas ceremonija, bet plkst.20 - koncerts.

Jau ziņots, ka Latvijas fināla uzvarētājs dosies uz Eiropas līmeņa sacensībām Zviedrijā, kas notiks 16.septembrī un 17.septembrī. Tajās piedalīsies labākie šoferi no 28 valstīm - visām Eiropas Savienības valstīm, kā arī Turcijas, Šveices un Norvēģijas. Plānots, ka sacensībās piedalīsies aptuveni 20 000 Eiropas jauno kravas automašīnu šoferu.

Konkursa galvenā balva ir 100 000 eiro (aptuveni 70 000 latu) vērta jauna "Scania" automašīna.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu