Rīga – laba vieta, kur lēti iedzert (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visādi citādi klusajā Rīgā šajās brīvdienās bija sastopams ne viens vien jautrs tūrists. Jaunā Prāga – šādu apzīmējumu arvien biežāk var sastapt tūrisma aģentūru mājas lapās, kurās tiek reklamēti braucieni uz Rīgu. Taču salīdzinājumu ar Čehijas galvaspilsētu Rīga nav izpelnījusies arhitektūras vai kultūras dzīves dēļ, Rīga iet Prāgas pēdās, kļūstot par britu vecpuišu ballīšu jauno galvaspilsētu.

Niks drīzumā kļūs par precētu vīru, un šajās Lieldienās viņš atvadās no bezbēdīgās vecpuiša dzīves. Vecpuišu ballīti angliski runājošās zemēs tradicionāli rīko īsi pirms kāzām. Tās programma var būt gan pieticīga iedzeršana ar draugiem krodziņā, gan vērienīga – limuzīns ar vēderdejotāju, peintbols un naktsklubi. Daudzi jaunie briti tagad atvadām no vecās dzīves izvēlas Rīgu. Arī Niks un viņa draugi.

- Mēs bijām dzirdējuši, ka Austrumeiropa ir īstā vieta, kurp doties. Te var labi iedzert un cilvēki ir ļoti draudzīgi.

- Latvja ir uzlecoša Eiropas valsts. Bija jautri atbraukt, kamēr tā nav kļuvusi pārlieku komerciāla, kamēr visi pārējie šeit nav ieradušies.

- Te ir ko redzēt, un te ir ļoti laba nakts uzdzīve.

Report.: Tieši nakts uzdzīvi kā Rīgas pievilcības faktoru akcentē daudzās tūrisma aģentūras, kas specializējas vīriešu grupu izklaidē. Brauciet uz Rīgu – tās aicina, jo tur ir izcilas nakts izklaides iespējas, lēts alkohols un satriecošas sievietes. Tieši tāds pats uzsaukums pirms pāris gadiem tika lietots, aicinot izklaidēties Prāgā. Tad pienāca kārta Tallinai, bet jaunākā mode vecpuišus atvedusi uz Rīgu. Tūrisma speciālisti Rīgas pārtapšanu par jauno Prāgu saista ar lēto aviolīniju „Ryanair” un „Easy Jet” darbības sākšanu Latvijā.

Dainis Bricis, Rīgas tūrisma centra direktora vietnieks: „Ar šo jauno aviokompāniju ienākšanu Latvijā mums nākas novērot, ka šeit arvien vairāk ierodas cilvēki, kuri meklē lētās izklaides iespējas.”

Report.: Precīza statistika par to, cik daudz tūristu Latvijā ir ieradušies ar lētajām aviokompānijām un cik liels procents no viņiem šeit meklē izklaidi, nav pieejams, taču viesnīcās un krodziņos var gūt apstiprinājumu, ka notikušas izmaiņas tūristu skaitā un viņu vaibstos.

Jānis Jenzis, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents: „Ir palielinājies šis segments tieši nedēļas nogalē – piektdien, sestdien un svētdien, kas līdz šim klusajā sezonā bija mierīgāks periods.”

Report.: Tūrisma speciālisti Latvijā par uzdzīvotāju klātbūtni ir sarūgtināti, jo uzskata, ka šiem ceļotājiem ir minimālā interese par valsti un kultūru. Turpretī viesnīcu biznesa pārstāvji ir pārliecināti – arī jautrais tūrists ir Latvijai vajadzīgs. Daži no sastaptajiem puišiem plāno baudīt ne tikai dzērienus, bet arī apmeklēt Okupācijas muzeju un apskatīt aizsalušo jūru. Šīs idejas viņi smēlušies no citiem tūristiem. Pati Rīga gan necenšas jaunajiem britiem piedāvāt alternatīvu lētajam alum. Tieši naktsklubu, nevis muzeju reklāmas ir tās, kas sveicina ikvienu iebraucēju, vēl pirms viņš ir paguvis spert kāju uz Latvijas zemes.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu