KNAB ierosina krimināllietu par Kolkasraga iznomāšanu Sadauskai (65)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosinājis krimināllietu par Kolkas pagasta padomes amatpersonu darbībām saistībā ar pašvaldības nekustamajiem īpašumiem, tai skaitā par Kolkasraga nonākšanu uzņēmējas Benitas Sadauskas īpašumā.

KNAB rīcībā esošie materiāli liecina, ka, pieņemot lēmumus un veicot darījumus ar pašvaldības nekustamajiem īpašumiem laikā līdz 2004.gada jūlijam, pašvaldības amatpersonas pārsniegušas tām piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, radot pašvaldībai būtisku kaitējumu, informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļā. Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 317.panta 2.daļas par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, ja tās izraisījušas smagas sekas vai ja tās saistītas ar vardarbību vai ar vardarbības piedraudējumu, vai ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā. Krimināllikums par šādu pārkāpumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar naudas sodu līdz 200 minimālajām mēnešalgām. Kolkas pagasta padome pagaidām neesot saņēmusi oficiālu informāciju par šādas lietas ierosināšanu. Padomes priekšsēdētāja Benita Ose aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām neko komentēt nevarot, jo nav iepazinusies ar lietas materiāliem. Ose uzskata, ka pagasta padome, pieņemot lēmumus, ir balstījusies uz Latvijas likumdošanu un visi pašvaldības lēmumi ir bijuši likumīgi un pagasta interesēm atbilstoši. LETA jau ziņoja, Ģenerālprokuratūra saņēma Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas lūgumu izvērtēt Kolkas pagasta amatpersonu darījumus ar zemi. Lūgums tika nosūtīts KNAB. Pateicoties minētajiem darījumiem, privātuzņēmuma rīcībā nonācis Kolkasrags un citas vērtīgas pašvaldības teritorijas. Iztērējot aptuveni 100 000 latu, pērn pavasarī par noteicošo Kolkasraga - vairāk nekā 14 hektāru - īpašnieci kļuva uzņēmēja Benita Sadauska. Pašvaldība uzskata, ka ir likumīgi izmantojusi valsts piešķirtās tiesības, aģentūru LETA iepriekš informēja pagasta padomes priekšsēdētāja Benita Ose. Pagasta padome ir pārliecināta, ka nav pārkāpusi likumu, ieguldot zemi SIA "Kolkasrags" un pēc tam piesaistot privātu investoru. Sadauska aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka šā gada laikā kopā ar Latvijas Universitātes Vides zinātnes un pārvaldības institūtu ir izstrādāts pētījums par Kolkasraga attīstību, kurā izvērtēta teritorijas infrastruktūras un sociāli ekonomiskā attīstība, ūdenssaimniecības, energosaimniecības un atkritumu saimniecības pārvalde, piekrastes dabas resursu aizsardzība un attīstība, kultūrvēsturiskās vides atjaunošana un attīstība, tūrisma plūsma un ekotūrisma produkti, informācija un sabiedriskās attiecības teritorijas ilgtspējīgai pārvaldībai un attīstībai, vides izglītība un vides apziņa. Pamatojoties uz šo pētījumu, tiek izstrādāta Kolkasraga attīstības koncepcija. Pēc Sadauskas teiktā, to drīzumā varētu apstiprināt SIA "Kolkasrags" dalībnieku sapulce. Šajā laikā ir izveidots Kolkasraga apmeklētāju informācijas centrs, atjaunoti visi vides objekti, informācijas zīmes, veikti pasākumi, lai aizsargātu šīs teritorijas unikālos dabas biotopus, kā arī veikti citi darbi.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu