Nedēļas gardumi „Krējuma” "Aperitīvā"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iesāksim ar to, ka Rīgā notiek Otrā Eiropas tekstila un šķiedras mākslas izstāde, savukārt Latvijā pazīstami jaunieši–censoņi atklājuši paši savu apģērbu veikalu. Šīs un vēl citas ziņas – "Aperitīvā".

“Fabrikantu” mode

Rīgā, tāpat kā citās pilsētās, viss iet un mainās. Vēl vakar te nebija nekā, bet šodien jauks veikaliņš. To pagājušonedēļ atklāja trīs jaunieši – bijušie fabrikanti Dons un UCIS un viņu kompanjone Natālija. Doma jau nav slikta – kolekcijas drēbītes spilgtas, krāsainas un jau iepriekš redzētas augstās modes skatēs, arī šūšanas darbnīca strādā. Tomēr rodas šaubas, vai šis mazais biznesiņš būs gana liels, lai izturētu sīvo konkurenci. Bet nu cerēsim, ka tā. Galu galā Rīgā nav pārāk daudz vietu, kur iespējams iegādāties apģērbu tikai pāris eksemplāros. Vismaz pretī pa ielu neviena cita šādā kleitiņā nenāks.

Tekstils

Uz Rīgu atceļojuši 20 pasaules valstu mākslas darbi Otrās Eiropas tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles „Tradicionālais un laikmetīgais” ietvaros. Ja neesat īpaši izstāžu cienītāji, šoreiz tā var būt jauna atklāsme. Jo apskatāmie darbi veidoti daudzpusīgi gan tēmas ziņā, gan izvēlētajos materiālos un tehnikās. Gobelēns, izšuvumi, audumu apgleznojumi, tamborējumi, unikālas instalācijas, datorizdrukas, fotogrāfijas, rotaslietas un pat skulptūras. Māksliniekiem patīk eksperimentēt, un tas mūs priecē. Tiešām vērts redzēt!

Zvaigzne Donaldam Dakam

Donaldam Dakam, kurš šogad svin savu 70. dzimšanas dienu, piešķirta piemiņas zīme Holivudas zvaigžņu alejā. Šajā svinīgajā pasākumā piedalījās arī „Disneja” kompānijas boss Maikls Eisners, Mikijs ar Minniju, Gūfijs, Deisija Daka un Pluto.

Demija Mūra nepadodas

Aktrise Demija Mūra atklājusi vēl vienu savu vājo vietu – viņai ir nokarājušies ceļgali. Šī lieta gan elementāri labojama ar plastisko operāciju palīdzību, kas Mūrai nav svešas. Mīla prasa upurus, jo jau kādu laiciņu zināms, ka trīs bērnu māmiņa satiekas ar 15 gadus par viņu jaunāko aktieri Eštonu Kačeru.

Lielākie siržu lauzēji

Mūziķis Lenija Kravics atzīts par Holivudas lielāko siržu lauzēju. 40 gadus vecais mūziķis, kas saticies ar ne vienu vien 1. klases zvaigzni, siržu lauzēja titulu ieguvis žurnāla „US In Touch” aptaujā. Hoteļu mantiniece un tusētāja Parisa Hiltone ierindota otrajā vietā, kamēr seriāla „Draugi” aktieris Metjū Perijs palicis trešais. Siržu lauzēju top 5 noslēdz zvērinātais vecpuisis Džordžs Klūnijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu