Gaujas krastā aizturēts malumednieks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaujas nacionālā parka administrācija informē, ka 20.jūnijā Rīgas rajona Siguldas pagastā Gaujas nacionālā parka vides inspektors Māris Mitrevics aizturējis malumednieku.

Stirnu buka cepetis vai šašliks Jāņos kļuvis par tradīciju. Bieži vien delikateses iegāde saistīta ar nelikumīgām darbībām. Ņemot vērā ilgu gadu pieredzi, Gaujas nacionālā parka vides inspektori pirms Jāņiem strādā pastiprinātā režīmā. Svētdienas rītā Gaujas krastā, nacionālā parka dabas lieguma zonā tika aizturēts malumednieks ar nereģistrētu mazkalibra šauteni, optisko tēmēkli, mazkalibra patronām, nazi, bez medībām nepieciešamajiem dokumentiem. Malumedniekam nebija līdzi ieroča apliecības, mednieka apliecības un mednieka kartes. Pēc likumdošanas medības dabas lieguma zonā nav atļautas. Aizturētajam līdzi bija speciālā svilpīte, ar kuru var atdarināt stirnu kazas riesta saucienu. Šādu svilpīti izmanto stirnu buka pievilināšanai. Tika noskaidrots, ka aizturētais ir Uldis P. no Rīgas, no Čiekurkalna, kurš regulāri uzturas Siguldas pagastā un atpūšas Gaujmalā. Malumednieks tika nogādāts Siguldas policijā. Par nereģistrēta ieroča glabāšanu tika ierosināta krimināllieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu