"Ideju krustpunkti" sāk darbību Latvijā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Programmas "Ideju krustpunkti" darbības atklāšana Latvijā notika 20. aprīlī nesen atjaunotajās Lielbritānijas padomes telpās. Atklāšanas pasākuma galvenais uzdevums bija iepazīstināt plašāku publiku ar deviņiem jauniem profesionāļiem, kuri pārstāvēs Latviju Lielbritānijā. Atklāšanas pasākums notika TV un radio žurnālistu, ziņu aģentūru vadītāju un specializēto preses izdevumu pārstāvju klātbūtnē.

Atklāšanas runas teica Lielbritānijas vēstnieks Endrjū Tesorjērs un Lielbritānijas Padomes Rīgā direktore Agita Kalviņa. Tās noklausījās lūgtie viesi, galvenokārt valdības, ideju krustpunktu galveno nozaru un preses pārstāvji. Vēstnieks izmantoja tekstu, kuru atklāšanas runai bija iecerējis Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeks Strovs, kurš pats diemžēl nevarēja ierasties Rīgā. Atbildes runas teica arī Latvijas pārstāvji. Jānis Dripe, Latvijas vēstnieks Lielbritānijā un profesionāls arhitekts, īsi izteica prieku par to, ka arhitektūra ir viena no programmas mērķa nozarēm un nozīmīgs pasākumu plāna elements Rīgā. Profesors Elmārs Grēns, vadošais Latvijas zinātnieks genoma pētniecības jomā, Latvijas iedzīvotāju gēnu kartes projekta autors, uzsvēra zinātnes un tehnoloģijas lomu modernas sabiedrības attīstībā. Ēriks Stendzenieks, varētu teikt, Latvijas reklāmas industrijas pirmā zvaigzne, reklāmas aģentūras “Zoom” direktors, kurš bieži pieminējis Londonu kā savas pieredzes būtisku daļu, runāja par šo pilsētu kā būtisku posmu katra godkāra cilvēka izaugsmē. Norādot uz pasākuma krāsām, viņš teica siltus vārdus par Londonu kā “visu krāsu un katras iespējamās pieredzes pilsētu, kur iespējams satikt jebkuru cilvēku pasaulē”. Šo komplimentu palīdzēja izvilināt pasākuma radošais noformējums. Telpā dominēja spilgtas logo krāsas. Vissvarīgākais dizaina elements bija datorekrānos projicēti animācijas tēli un jauno profesionāļu portreti. Pasākums turpinājās ar mūziku un izklaidi, preses pārstāvji intervēja astoņus jaunos profesionāļus, kuri gatavojās braukt uz programmas atklāšanas pasākumu Londonā 28. aprīlī. Devītā grupas dalībniece, TV prezentētāja un aktrise Dagmāra Legante, ieradās ar novēlošanos. Arhitekte Brigita Bula, banķieris Vladimirs Loginovs, dizaineres Everita Upeniece un Ilze Kundziņa, modes dizainere Anna Ledskalniņa, vides pārvaldes eksperts Mārtiņš Popelis un DJ Bogdans Tarans labi pavadīja laiku, pošoties svinēt jauno Eiropu, izklaidēties un pēc iespējas labāk izmantot savas individuālās pasākumu programmas Londonā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu