Lužkovs maijā ciemosies Rīgā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs uzaicinājis Maskavas mēru Juriju Lužkovu maija beigās ciemoties Latvijas galvaspilsētā, lai piedalītos Maskavas dienu svinībās.

Bojārs sacīja, ka uzaicinājis Lužkovu uz Rīgu 28. un 29.maijā, kad plānots arī atklāt Maskavas Kultūras un darījumu centru. Lužkovs uzaicinājumam piekritis un pašlaik tiek saskaņota vizītes programma. Rīgas mēra padomnieks ārlietu jautājumos Armands Krūze aģentūrai BNS klāstīja, ka maijā Rīgā iecerētas vērienīgas Maskavas dienas ar plašu kultūras programmu, uzņēmēju semināriem un oficiālās delegācijas tikšanos ar Latvijas amatpersonām. Plānots, ka Rīgā viesosies Maskavas delegācija vismaz 70 cilvēku sastāvā, braukšot gan politiķi, gan mūziķi, gan uzņēmēji. Koncertus Latvijā varētu sniegt arī pasaulslavenais krievu vijolnieks Vladimirs Spivakovs. Lužkova vizīte Latvijas galvaspilsētā bija iecerēta jau rudenī, taču saistībā ar Krievijas Valsts domes vēlēšanām to atlika. Turklāt ieilgusi ir arī Maskavas Kultūras un darījumu centra celtniecība. Iepriekšējo reizi Lužkovs Rīgā viesojās 2002.gada novembrī un apmeklēja Rīgas Vagonu rūpnīcu, Pareizticīgo katedrāli, topošo Maskavas kultūras un biznesa centru. Vizītes laikā Maskavas mērs vairākkārt uzsvēra, ka viņa apmeklējums nozīmē jaunu attiecību sākumu abām valstīm.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu