Bārdainie iziet ielās! Zviedrijā simtiem vīriešu svin Bārdas dienu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Dmitry Feoktistov/TASS

Simtiem vīriešu sestdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā piedalījušies Pasaules Bārdas dienas festivālā, vēsta "Reuters". 

Vīrieši ar bagātīgu sejas apmatojumu devās krāšņā parādē, lai nodemonstrētu rūpīgi kopto lepnumu uz sejas. Bārdas dienā notikušas arī sacensības par labākā bārddziņa titulu. 

VIDEO: Zviedrijā simtiem vīriešu svin Bārdas dienu

Kā liecina informācija Pasaules Bārdas dienas mājaslapā, šie ir starptautiski svētki, kas tiek atzīmēti reizi gadā, un tajos var piedalīties ikviens bārdainais no jebkuras tautas un kontinenta. 

Svētki notiek septembra pirmajā sestdienā, un tos raksturo cilvēku prieks par bārdām un par būšanu kopā. 

Pasaules Bārdas dienas mērķis ir celt bārdas nēsāšanas prestižu, un šajā dienā pieņemts, ka bārdainie atpūšas no visa veida darbiem un izbauda līdzcilvēku atbalstu. 

Dažas no tradicionālajām Pasaules Bārdas dienas aktivitātēm ir "bārdai draudzīgas" pārtikas testēšana, apcerīga sēdēšana pie ugunskura gluži kā bārdainības zelta laikos, kā arī auto riepu mainīšana bārdainu draugu kompānijā, baudot apmierinātību par savām dzīves gaitā iegūtajām, ļoti vīrišķīgajām darba prasmēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu