"Playboy" priecē jau 50 gadus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā vakara pēdējais stāsts par kādu pikantu gaviļnieku. Piecdesmit gadu jubileju svin pirmais vīriešu žurnāls "Playboy". Tā pirmie numuri izraisīja milzīgu skandālu, tagad rozā zaķa panākumus apskauž daudzi izdevēji.

Playboy

Ar slavenību, "Playboy" meiteņu un, protams, žurnāla dibinātāju Hjū Hefnera piedalīšanos pusmūža žurnāls "Playboy" pagājušajā peiktdienā Ņujorkā atzīmēja savu 50. jubileju. Svinības, protams, "Playboy" stilā. Arī lielā svinību torte ar īpašu krēmu - aktrisi Pamelu Andersoni un dziedātāju Ashanti.

Hjū Hefners, "Playboy" tēvs: “Pats pirmais numurs iznāca 1953. gada vasaras beigās. Un uz tā nebija nekādu norāžu, vai tas ir pirmais vai kāds numurs, jo otrajam man vienkārši tobrīd nebija naudas. Un es nebūt necerēju, ka būs otrs. Būt te piecdesmit gadus vēlāk, aizvien vispopulārākā vīriešu žurnāla jubilejā, ir neticami.”

Pirms pusgadsimta toreiz 27 gadus vecais Hjū aizņēmās 8000 dolāru, lai finansētu žurnāla iznākšanu, un iztērēja 500 dolārus, lai nopirktu tiesības uz pirmajā numurā publicētajiem Merilinas Monro kailfoto. Viņu Hefners uzskata par rozā zaķa ideālu.

Erotiskais kailfoto, beletristika, humors, intervijas, mode un kultūras jaunumi bija tieši laikā pēckara Amerikas lasītājam.

Hjū Hefners: “Piecdesmitie bija ļoti represīvs un konservatīvs laiks gan politiski, gan sociāli un seksuāli. "Playboy" zināmā mērā izmainīja pasauli.”

Protams, viss sākās ar skandāliem, lielu nosodījumu, bet vēlāk nāca arī lielā nauda. Pēc pieciem gadiem mēnesī tika pārdots jau miljons "Playboy" eksemplāru. Pagāja desmit gadi, un bija izaugusi starptautiska impērija, tajā ietilpa arī "Playboy" klubu ķēde, kuros biedrus apkalpoja sievietes ar zaķa ausīm un pūkainām ļipām, tagad tie ir televīzijas raidījumi, kino un joprojām slavenās “netīrās” Hefnera jeb Hefa ballītes, kurās uzdzīvo ne tikai zaķi no ausainā žurnāla, bet arī citas šovbiznesa slavenības - Holivudas un mūzikas pasaules zvaignes. Arī šoreiz jautri ballējās, piemēram, mūziķis Džastins Timberleiks un “Limp Bizkit” līderis Freds Dursts.

Lara Flinna Boila, aktrise: “Ir patīkami skatīties, ka skaistums spēj greznot arī mūsdienas, un skaists sievietes ķermenis ir kas tāds, kas līdz ar visu inteliģenci, politiku un to, kas ietilpst šajā pasaulē, spēj apturēt skatienu un aizgrābt.”

Starp svinībām un sarunām Hefners, gluži kā pirms piecdesmit gadiem, bauda savas impērijas galveno sastāvdaļu - sieviešu sabiedrību, turklāt nesen kādā konferencē atzinis, ka beidzot viņš ir uzticīgs savām septiņām draudzenēm.

Hjū Hefners: “Domāju, ka varat savu dzīvi nodzīvot ar stila devu, visai dzīvei vajadzētu būt svinībām.”

Šodien "Playboy" Amerikā vien pārdod 3,1 miljonu eksemplāru mēnesī, un tas ir vislabāk pārdotais vīriešu žurnāls ASV. Taču tā ir mazāk nekā puse no tā daudzuma, kas tika pārdots ziedu laikos 70.gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu