Nobalso pret spēļu zāli, bet tā būs tik un tā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuldīgas dome nobalsojusi neatvērt jaunu spēļu zāli Kuldīgā, Pasta ielā 5, bijušajā bistro "Aleksis". Iesniegums no SIA "Jocker LTD", kas līdz šim darbojās viesnīcā "Kursa", domē saņemts 21. oktobrī.

Par balsojuši Edgars Zalāns, Pēteris Gobzems, Vitālijs Svenčs, pret – Silvija Inta, Inga Bērziņa, Maruta Rozīte un Ināra Rozentale, atturējusies Maruta Sējēja. Sēdē nepiedalījās Arturs Lieģis, Artis Gustovskis un Ivars Eglītis. Deputāte S.Inta norādīja, ka balsotu par, ja azartspēļu biznesa pārstāvji finansētu atkarību konsultāciju punkta aktivitātes. Likums par izlozēm un azartspēlēm nosaka, ka atļauju var nedot, ja darbība neatbilst teritorijas plānam un ja uzņēmumam ir nekustamā īpašuma nodokļa parādi. Tā kā šie apstākļi konkrētajā gadījumā neder, SIA "Jocker LTD" var vērsties tiesā vai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, lai nepamatoto pašvaldības lēmumu atceļ. Priekšsēža vietniece Inga Bērziņa ieteica teritorijas plānā noradīt, kur azartspēļu bizness nav pieļaujams. Tomēr šāds lēmums stātos spēkā pēc gada. Jautājumu vēlreiz skatīs ceturtdien ārkārtas sēdē. Domes juriste Inese Ozola uzskata, ka deputātu lēmums bija emocionāls un vērtējams kā nostāja pret azartspēlēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu