Nedēļas gardumi Krējuma "Aperitīvā"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klāt jauna nedēļa, un tās pašā sākumā vērts atskatīties uz to, kas noticis pagājušajā. Ir vairāki pieminēšanas vērti notikumi - esam tikuši pie mājas, kurā dzīvos kino, bez sniega atklājuši snovborda sezonu un, piemēram, uzzinājuši, ka britu aktieri Hjū Grāntu nekad neatbalstītu politiķa karjerai, jo viņš paziņojis, ka aizliegtu televīziju. Pagaidām televīzija ir - es esmu Agnese Vārpiņa, un šis ir raidījums “Krējums... saldais”. Tā ievadā vairāki notikumi “Aperitīvā”.

Mēs jau sen to bijām pelnījuši

“Revolucionārs apvērsums kino izrādīšanā Latvijā”, “Ar kvalitāti pret kinopirātismu”, “Pēdējo gadu svarīgākais notikums kinodzīvē” – tik skaļi vārdi pagājušajā nedēļā bija veltīti jaunatklātajam daudzzāļu kinoteātrim "Forum Cinemas". 14 zāļu kinomāja šobrīd ir modernākā Baltijā un Ziemeļeiropā. Beidzot arī mums, Latvijā, ir iespēja redzēt filmas tādā kvalitātē, kādā tās iecerējuši veidotāji. Un vēl divi novēlējumi skatītājiem – esiet gatavi uz to, ka laba manta nemaksā lēti, un esiet vērīgi, lai netīšām neiemaldītos pretējam dzimumam domātajā sirdsmājiņā.

Uzmanību! Kamera! Labu apetīti!

Improvizētā filmēšanas laukumā Rīgas kinostudijā pagājušajā nedēļā tika atvērts jauns kulinārijas žurnāls “Labu apetīti!”. Par godu pirmā numura iznākšanai notika viesības ar žurnāla pirmo recepšu baudīšanu. Ja līdz šim dažādas ēdienu receptes un kulināriskus padomus drukāja katrs sevi cienošs sieviešu žurnāls, tad tagad vēdera priekiem būs veltīts vesels izdevums, šķiet, pirmais mūsu valstī.

Saulainā mūzika

Kāds cits specializēts izdevums šonedēļ svinēja trīs gadu jubileju. Tieši tik ilgi iznāk žurnāls “Mūzikas Saule”. Lai gan trīs gadi periodiskam izdevumam nav nekāds vecums, pēc neatkarības atgūšanas neviens mūzikas žurnāls Latvijā nav iznācis tik ilgu laiku. Jubilejas svinībās bija pulcējusies tieši tikpat raiba ar mūziku siastīto cilvēku kompānija, cik plašs ir žurnālā aptvertās mūzikas klāsts. No Pētera Vaska un Gidona Krēmera līdz Ainaram Mielavam un Suede.

Makartniju ģimenes laime

“Eksbītls” Pols Makartnijs 61 gada vecumā ceturto reizi kļuvis par tēvu. Pagājušajā otrdienā Londonā nāca pasaulē viņa un Heteras Milsas meitiņa Beatrise Millija. Vārds mazulītei dots par godu Heteras mātei Beatrisei un Pola krustmātei Millijai. Abi vecāki par jaundzimušo ir stāvā sajūsmā, ko gan nevarētu teikt par Pola vecākajiem bērniem Mēriju, Džeimsu un pazīstamo modes mākslinieci Stellu. Makartnija bērnu un jaunās sievas attiecības joprojām ir visai saspīlētas.

Galvassāpes vārdā Harijs Poters

Amerikāņu pediatri izteikuši bažas par jaunākās Harija Potera grāmatas pārāk spēcīgo ietekmi uz jauno lasītāju organismu. Vēstulē kādam prestižam medicīnas žurnālam ārsti ziņo, ka novērojuši stipras galvassāpes bērniem, kuri pārāk ilgas stundas iegrimuši “Harija Potera un Fēniksa ordeņa” lasīšanā. Pat pēc ieteikuma samazināt lasīšanas laiku pacienti tomēr turpinājuši, neņemot vērā sāpes. Savādā migrēna droši vien rimās brīdī, kad tika aizvērta pēdējā lappuse.

Kalifornija liesmās

Mežu ugunsgrēkos Dienvidkalifornijā cieš cilvēki, viņu īpašumi un arī Holivudas filmindustrija. Producentiem nācies atcelt dabā paredzēto filmēšanu Mārtina Skorsēzes filmai “Aviators” ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā, jo liesmas gluži vienkārši aprijušas sagatavoto dekorāciju. Iespējams, tieši no filmēšanas laukumiem nāk pagājušās nedēļas joks par to, ka Arnolds Švarcenegers vēl nav stājies pie Kalifornijas gubernatora pienākumu pildīšanas, bet Kalifornija jau liesmās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu