Nāk un aiziet... – Talantu fabrika. (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krējumā - ieskats Talantu fabrikas noslēguma aizkulisēs. Latvijas realitātes šovu īsajā vēsturē ir pienācis pagrieziena punkts - beidzot ir uzvarējusi sieviete, turklāt tiek saglabātas Latvijā vispārzināmas tradīcijas un atbilstoši šova muzikālajai ievirzei galvenā fināliste ir liepājniece. Gan Chilli un citi fabrikanti, gan ekspertu vērtējums par šādos šovos topošiem muzikantiem Latvijā un pasaulē - tas viss nākamajās minūtēs.

Realitātes šovi, kuros atrod jaunas mūzikas zvaigznes, pasaulē ir nākuši un gājuši. Latvijā šī bija pirmā Talantu fabrika, būs arī citas, taču jau tagad to var salīdzināt ar priekšgājējiem, piemēram, Anglijā. Arī tur viņi dzīvo un strādā kopā, viņus vērtē profesionāļi un par palikšanu šovā ir jācīnās. Lielbritānijā pagaidām pēdējās Slavas akadēmijas uzvarētājs bija Deivids Snedons.

Artis Volfs, Radio SWH ētera personība: “Viņš izdeva singlu, bija 1.vietā, bet otrais singls nez kāpēc nesekoja, kaut arī viņam ir vienu miljonu mārciņu vērts līgums, dzīvoklis par pāris miljoniem Londonā un automobilis "Porsche". Tas viņam ir dots uz vienu gadu, bet, ja viņš to neizmanto, tad viņam viss jādod atpakaļ.”

Slavas akadēmiju izturējušajam balva ir 200 un pat vairāk reižu lielāka. Latvijas uzvarētājam tiek 10 tūkstoši eiro soloalbuma ierakstīšanai. Loģisks ir jautājums, vai fabrikantu iznākšana realitātē ieviesīs kādas izmaiņas Latvijas mūzikas biznesā.

Kaspars Bindemanis, studija “Bazooka”: “Es domāju, ka mainīties nesāks. Tas būs papildinājums.”

Astra (Astra Dreimane), Talantu fabrikas fināliste: “Mēs jau neiesim ar tādu piketu: “Nost vecos dziedātājus!” Mēs viņus mīlam un cienām, un mums būs gods uzstāties ar viņiem kopā koncertos.”

Savs viedoklis par Talantu fabriku ir arī premjeram, kurš gan šova noslēguma aizkulisēs šoreiz, šķiet, nedomāja tik daudz par valsti, kā par savu bērnu.

Einārs Repše, premjerministrs, Madeiras tētis: “Cik es saprotu, šis bija vairāk mācību process. Meita tā izvēlējās. Es centos stāties ceļā, bet man nekas nesanāca. Vispār Repšes jau vienmēr ir pastāvējuši uz tiesībām savas kļūdas izdarīt paši.”

Madeira (Madara Repše), Talantu fabrikas fināliste: “Tas bija domāts par to, ka es uzdrīkstējos iet Talantu fabrikā, dziedāt un cīnīties pati par sevi. Es tiešām nebaidos no darba. Es ļoti vēlos kļūt par dziedātāju. Es strādāšu daudz, un kaut vai pēc 10 gadiem, bet es dziedāšu uz skatuves.”

Kas notiks tālāk, pēc Talantu fabrikas?

Flame (Atis Zviedris), Talantu fabrikas finālists: “Pēc fabrikas notiks aktīva darbība visās mūzikas jomās. Es ceru, ka būs aktīva darbība arī televīzijā un radio. Uz to es noteikti tiekšos.”

Indrra (Indra Klimoviča), Talantu fabrikas fināliste: “Ja mēs iesim ārā un neko nedarīsim, tad būs tieši tā kā tajā dziesmā – mēs būsim 15 minūšu zvaigznes.”

Laiks rādīs, vai fabrikantiem būs jāmeklē zāles pret zvaigžņu slimību, bet piektdienas vakarā galvenā bija uzvarētāja.

Jolanta Gulbe, Talantu fabrikas dziedāšanas pasniedzēja: “Mēs gribam, lai Chilli uzvar!”

Chilli (Ilva Šeškauska), Talantu fabrikas uzvarētāja: - Tad, kad sapņi piepildās, kad tev ir mērķis un tas piepildās, tad tu atdod visu. Es centīšos visiem spēkiem. Ja arī man būs šķēršļi, es centīšos pierādīt, kāpēc es šeit uzvarēju. Es strādāšu. – Vai līdz ar tevi uzvarētāji ir arī visi pārējie? – Bez vārdiem. Visi!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu