“Brexit” Lielbritānijai jau izmaksājis vairāk kā 2% no IKP

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas iedzīvotāju pirms diviem gadiem notikušajā referendumā pieņemtais lēmums izstāties no Eiropas Savienības (ES) valsts ekonomikai līdz šim jau izmaksājis vairāk nekā 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), neskatoties uz to, ka “Brexit” tehniski vēl nav noticis, vēsta ASV aģentūra “Bloomberg”.

Kā liecina Šveices bankas UBS analītiķu aplēses, Lielbritānijas ekonomika šobrīd būtu par 2,1% lielāka, ja valsts nebūtu pieņēmusi lēmumu par izstāšanos no ES.

Tajā pašā laikā investīcijas kopš “Brexit” referenduma ir sarukušas par 4%, bet patēriņš ir samazinājies 1,7%.

UBS norāda, ka Lielbritānijas ekonomikai kopš referenduma ir izdevies izvairīties no recesijas, tomēr tās izaugsme bijusi krietni pieticīgāka nekā daudzām citām pasaules vadošajām ekonomikām.

Bankas analītiķi uzsver, ka pēdējo divu gadu laikā vērojamā noturīgā globālās ekonomikas izaugsme iz palīdzējusi mīkstināt “Brexit” referenduma iznākuma negatīvo ietekmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu