Zatlers: Ātrie kredīti rada cilvēku grupu, kas nekad nebūs laimīgi mūsu valstī (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.
Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ātrie kredīti rada apjomīgu iedzīvotāju grupu, kas nekad nebūs laimīgi mūsu valstī, otrdien LTV raidījumā "Viens pret vienu" pauda eksprezidents Valdis Zatlers. 

Zatlers kritizēja, ka "mēs cenšamies kaut ko izdarīt, kaut ko uzlabot, bet principā šo parādību, kas faktiski veicina nevienlīdzību starp iedzīvotāju ienākumiem un viņu sociālo stāvokli, negribam risināt".

Šo firmu apgrozījums un peļņa mērāmi daudzos miljonos. "Kas tad aizņemas naudu šajos ātrajos kredītos? Tie, kas aizņemas piecīti līdz algai. Viņi aizņemas vairāk, grimst parādu jūgā, un mums veidojas viena cilvēku grupa, kas nekad nebūs laimīgi mūsu valstī," sacīja eksprezidents. 

Zatlers uzskata, ka ir jāaizliedz ātro kredītu reklāma, tāpat kā esam aizlieguši tabakas un alkohola reklāmas, un "nekas traks nenotika". Pēc eksprezidenta domām, ir jāaizliedz arī zāļu reklāmas.

Ja ātro kredītu reklāmas tiktu aizliegtas, tas daudz ko mainītu, jo daudzi iedzīvotāji par šo "cilpu" pat neuzzinātu. Ātrajiem kredītiem šobrīd ir visagresīvākā reklāma. Ja agrāk redzējām pamperu un biksīšu ieliktnīšu reklāmas, tad tagad viena pēc otras seko ātro parādu reklāmas, novērojis eksprezidents. 

Aizliegt ātros kredītus pilnībā būtu pārāk straujš piedāvājums, taču, pēc Zatlera domām, būtu pietiekami aizliegt reklāmu un noteikt procentu griestus, lai samazinātos tādu cilvēku skaits, kurus šie aizdevumi grūž arvien dziļāk parādu jūgā. 

Zatlers uzsvēra - kultūras un sporta sponsorēšana, ko veic ātro kredītu devēji, ir acu aizmālēšana, jo šī nauda tiek paņemta no nabadzīgajiem. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu