Kuldīgas dome atkal zaudē tiesu pret Spiridoviču .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuldīgas dome trešoreiz zaudējusi tiesas prāvā pret pašvaldības uzņēmuma Kuldīgas siltumtīkli bijušo direktoru Anatoliju Spiridoviču.

Lēmums esot pretrunīgs Augstākās tiesas (AT) Senāts, izskatījis Kuldīgas domes kasācijas sūdzību par Kurzemes apgabaltiesas spriedumu, nolēma spriedumu atstāt negrozītu. Pirmajā instancē 2002. gada aprīlī Kuldīgas rajona tiesa bija lēmusi par labu A.Spiridovičam, prasot atjaunot viņu darbā. Pašvaldība spriedumam nepiekrita un iesniedza apelācijas sūdzību Kurzemes apgabaltiesā, kas jūlijā A.Spiridoviču atkārtoti atjaunoja darbā par pašvaldības uzņēmuma direktoru un prasītāja labā piedzina kompensāciju par piespiedu darba kavējumu. Kasācijas sūdzībā AT Senātam Kuldīgas dome lūdza atcelt spriedumu un nosūtīt lietu jaunai izskatīšanai apelācijas instancē. Tiesa konstatējusi – nav pamata secināt, ka A.Spiridovičs rīkojies pretēji pašvaldības un uzņēmuma interesēm, kā apgalvo dome. Kuldīgas domes juriste Inese Ozola saka, ka lēmums ir pretrunīgs. Tiesa uzskatījusi, ka dome nav rīkojusies saskaņā ar likumu. Juriste to neskaidro ar tiesu sistēmas nepilnību, kā pēc iepriekšējās neveiksmes uzsvēra vairāki deputāti. Viņasprāt, tiesa var tulkot likumu, kā uzskata par pareizu. Kuldīgas dome A.Spiridovičam par piespiedu darba kavējumu samaksājusi Ls 2633. Pašvaldība tam nepiekrīt, jo summā iekļauta ne vien direktora alga, bet arī dažādas piemaksas, kuras nevar aprēķināt, ja cilvēks patiesībā nav strādājis. Nopietns piedāvājums vai teātris 2002. gada oktobrī, pildot Kurzemes apgabaltiesas lēmumu par atjaunošanu darbā, dome ārkārtas sēdē pārvēlēja SIA Kuldīgas siltumtīkli valdi, kandidātu sarakstā iekļaujot A.Spiridoviču. Deputāti bijušo uzņēmuma direktoru valdē neievēlēja. Viņš uzskata, ka nav pietiekami uzklausīts un balsošana bijusi teātra izrāde. Darba likumdošana nosaka – ja nav iespējams atrast līdzvērtīgu amatu, var piedāvāt jebkuru brīvu vietu šajā iestādē. No Skrundas mazuta bāzes vadītāja vietas A.Spiridovičs atteicies, jo piedāvājums licies pazemojošs un darba alga – neatbilstoši zema viņa zināšanām. Skrundas mazuta bāzē šobrīd nodarbināti četri cilvēki, vēl nesen bijusi plašāka saimniecība. „Piedāvājums bija nopietns,” apgalvo A.Spiridoviča pēctecis, Kuldīgas siltumtīklu direktors V.Danenbergs. „Tā nebija ņirgāšanās,” viss noticis likumīgi, apstiprina I.Ozola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu