"Latvijas ceļš" skrejlapu skandālu uzskata par TP provokāciju.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savienība "Latvijas ceļš" (LC) skrejlapu skandālu uzskata par iekšlietu ministra Mareka Segliņa pakļautībā esošās policijas provokāciju pret LC.

"Latvijas ceļa" preses sekretāre Evija Ansonska BNS pauda, ka policijai neesot bijuši tieši pierādījumi par LC saistību ar Tautas partiju nomelnojošajām skrejlapām. Turklāt policija bez likumā noteiktās sankcijas sākusi LC biroja kratīšanu un nelikumīgi aizturējusi divus LC darbiniekus - Ervīnu Straupi un Binniju Ārbergu. "Policisti uzvedās izaicinoši, operācijas vadītājs - kāds Blumfelds - ik pa brīdim pa mobilo telefonu sazinājās ar kādu, kas deva norādījumus, kā rīkoties un reaģēt uz klātesošo iebildumiem," sacīja Ansonska. Viņa skaidroja, ka automašīna ar tipogrāfijā "Adverts" drukātām smaržu reklāmas lapiņām, "kurās, kā vēlāk noskaidrojās, atradās arī TP nomelnojošās skrejlapas", piestājusi pie LC telpām Akmeņu ielā 15, kur atrodas arī citu iestāžu biroji. Uz paciņām neesot bijušas norādes, ka materiālu pasūtījis LC, nebija pavadzīmes, kas apliecinātu šo materiālu saistību ar LC kā pasūtītāju. Turklāt automašīna apstājusies desmit metru no biroja ieejas. Ansonska apgalvoja, ka aizturētie apvienības darbinieki policijā turēti nelikumīgi. BNS jau ziņoja, ka pēc LC un TP skrejlapu skandāla premjers pieprasīja Segliņa demisiju, jo, viņaprāt, iekšlietu ministrs izmantojis savas pilnvaras, lai grautu "Latvijas ceļa" prestižu. Savukārt Segliņš savas demisijas pieprasījumu nodēvēja par "mājienu policijai - rokas nost no "Latvijas ceļa"". Līdz jaunās valdības izveidošanai iekšlietu ministra pienākumus, visticamāk, pildīs cits ministrs. Premjers uzskata, ka Segliņa demisijas pieprasījums nevar ietekmēt valdības stabilitāti. Policija pirmdien aizturējusi kādu vīrieti un konfiscējusi lielu daudzumu viņa automašīnā atrastu, iespējams, pēc LC pasūtījuma izgatavotu TP apmelojošu skrejlapu. Apstākļu noskaidrošanai Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas birojs aizturēja tipogrāfijas vadītāju, šoferi un divus LC Rīgas nodaļas darbiniekus. Sākotnēji noskaidrots, ka aizturētie partijas darbinieki tipogrāfijā iesnieguši reklāmas lapiņas maketu, pēc kura parauga izgatavotas lapiņas. 18.septembrī Valsts policija ierosināja krimināllietu par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu par deputātu kandidātiem, tās publicējot vai citādi izplatot. Krimināllieta ierosināta pēc TP iesnieguma saņemšanas par augustā Valmierā, Cēsīs un Rīgā izplatītām iedzīvotāju pastkastēs atrastām pret TP deputātu kandidātiem vērstām skrejlapiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu