Lietā par "Depo" būvniecību Jelgavā zemes īpašnieks atkal izsaka noraidījumu tiesas sastāvam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA "Auras centrs" uz sev piederoša zemesgabala Jelgavā vēlas būvēt lielveikalu "Depo". SIA pārstāvis administratīvajā rajona tiesā atkārtoti izteicis noraidījumu visam tiesas sastāvam, motivējot to ar objektivitātes principu neievērošanu tiesas izmeklēšanā, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā šodien plkst.10 bija paredzēts turpināt skatīt lietu par trīs aktīvistu grupu lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumu, ar kuru atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvniecībai izsniegtā būvatļauja.

Tomēr pirms lietas skatīšanas pēc būtības tika izteikts noraidījums tiesas sastāvam. Patlaban izsludināts pārtraukums līdz plkst. 11.30, lai pieņemtu lēmumu par izteikto noraidījumu.

"Biju iesniedzis 23 jautājumus Latvijas Arhitektu savienības ekspertam, taču tiesa uzdeva tikai piecus no tiem. Tāpat nav pieprasīts skaidrojums, kas ir "reprezentatīva celtne", jo šāds termins minēts lokālplānojumā. Tādējādi rodas aizdomas, ka tiesa objektīvi neveic izmeklēšanas darbības, turklāt rīkojas ļoti pasīvi, nepieprasot visus nepieciešamos dokumentus," tiesas sēdē norādīja "Auras centra" pārstāvis Henrihs Damroze.

Pārējie tiesas dalībnieki tiesas sastāva noraidījumu uzskatīja par nepamatotu. Piemēram, Jelgavas pilsētas domes pārstāve Aira Rumjanceva uzsvēra, ka Damrozes pārmetumi par nepietiekamu ekspertam uzdoto jautājumu skaitu nav pamatoti, jo, tā kā eksperts piedalās tiesas sēdē, tad šos jautājumus būs iespējams uzdot klātienē.

LETA iepriekš vēstīja, ka noraidījumu tiesas sēdes sastāvam Damroze pieteica arī pirms iepriekšējās tiesas sēdes, šā gada maijā. Toreiz viņš norādīja, ka pēc pirmās tiesas sēdes administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā konstatējis, ka daudzi lietas dokumenti ir aplīmēti ar piezīmju lapiņām, kas rakstītas vienā rokrakstā ilgāku laiku pirms tiesas sēdes. Viņš pauda pārliecību, ka piezīmju lapiņas ar komentāriem rakstījis kāds tiesas darbinieks, visticamāk, referējošais tiesnesis. "Šie komentāri var ietekmēt šādas tiesvedības rezultātu vai nepārprotami kaitēt procesa taisnīgumam," uzskata Damroze.

Pieteikumā zemesgabala īpašnieku pārstāvis norādīja, ka tiesas sastāva tiesneši ir ilglaicīgi pilsētas iedzīvotāji, viņiem Jelgavā un apkārtnē pieder īpašumi, turklāt pēc tiesas attieksmes pirmajā tiesas sēdē "Auras centrs" secinājis, ka jelgavnieki, kas nevēlas pieļaut "Depo" būvniecību Lielupes krastā, atrodas īpašā statusā. Tāpat būvniekiem ir bažas, vai tiesa, izskatot lietu, neietekmēsies no Jelgavas iedzīvotāju interesēm, protestiem un bailēm no iedzīvotāju un mediju kritikas.

Toreiz tiesa pieņēma lēmumu noraidīt pretenzijas pret tiesas sastāvu.

Jau vēstīts, ka gan administratīvā rajona tiesa Jelgavā, gan administratīvā apgabaltiesa, izskatot "Auras centra" blakussūdzību, neatjaunoja būvatļauju veikala "Depo" būvniecībai Jelgavā, Cukura ielā.

Ņemot vērā, ka domes lēmums ir apstrīdēts, lielveikala būvatļauja ir apturēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu