Lužkova vizīte Rīgā notiks .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome saņēmusi oficiālu apstiprinājumu, ka Maskavas mērs Jurijs Lužkovs septembra beigās plāno apmeklēt Rīgu un vizīti atcelt negrasās, informēja Rīgs mēra padomnieks ārlietu jautājumos Armands Krūze. Viņš pastāstīja, ka ceturtdien no Maskavas mēra preses dienesta saņemts oficiālais apstiprinājums par Lužkova vizīti.

Krūze norādīja, ka Rīga negrasās politizēt pilsētu sadarbību un Lužkova vizīte notiks, ja vien neradīsies kādi "nepārvarami šķēršļi". Jau vēstīts, ka Rīgas mērs Gundars Bojārs trešdien paziņoja - viņš "saņēmis signālus, kas liecina, ka atsevišķās valsts institūcijās ir ideja neizsniegt Lužkovam vīzu". Savukārt Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, Pilsonības un Migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Andris Jānis Lejiņš BNS sacīja, ka viņu rīcībā nav informācijas par šķēršļiem, kas varētu liegt Lužkovam saņemt Latvijas vīzu. Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, trešdien ziņoja, ka Lužkovs vizīti atsaucis. Jau vēstīts, ka Lužkova ierašanās Rīgā tiek plānota 27. un 28.septembrī. Paredzēts, ka kopā ar Maskavas mēru ieradīsies arī liela krievu biznesmeņu delegācija. Vizītes norisi vēl pārrunās, Rīgas domes vadībai 31.augustā un 1.septembrī apmeklējot Maskavas svētkus, uz kuriem Latvijas pārstāvjus ielūgusi gan Maskavas saimnieciskās dzīves noteicēja - pilsētas valdība, gan Krievijas galvaspilsētas politiskā virziena vadītāja - Maskavas dome. Jau ziņots, ka Rīgas mērs pērnā gada decembrī apmeklēja Maskavu un parakstīja ar Lužkovu abu pilsētu sadarbības vienošanos. Abas pilsētas vienojās sadarboties tirdzniecības, ražošanas, kultūras, veselības aizsardzības un citās jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu