"Ominasis" investīcijas sanatorijā "Ķemeri" aprobežojas ar akreditīva kontu arhitektu birojam (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas kompānijas "Ominasis Italia SRL" veiktās investīcijas sanatorijā "Ķemeri" ir tikai izsniegts akreditīva konts 3,5 miljonu ASV dolāru apmērā kādam arhitektu birojam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais auditorfirmas "Deloitte & Touche" atzinums par investīcijām sanatorijā "Ķemeri".

Akreditīva kontu "Ominasis Italia SRL" izsniegusi arhitektu birojam "Cesare Stefano Bernardinelli", un šis akreditīvs saistīts ar maksājumu par pakalpojumiem saistībā ar sanatorijas "Ķemeri" rekonstrukcijas projektu. Tā kā starp Privatizācijas aģentūru (PA), "Ominasis Italia SRL" un tā meitas uzņēmumu SIA "Ominasis Latvija" noslēgtā vienošanās par investīciju ieguldīšanas kārtību sanatorijā "Ķemeri" paredz, ka par investīcijām tiks uzskatīti "Ominasis Italia SRL" ieguldījumi "Ominasis Latvija" pamatkapitālā, reāli investīcijas sanatorijā "Ķemeri", iespējams, nav veiktas. PA bija noteikusi, ka par investīcijām tiks uzskatīta ēkas, būves celtniecība, nepabeigto objektu izmaksas, kapitālais remonts, tehnoloģisko iekārtu iegāde, pārējo pamatlīdzekļu iegāde, licences, patenti, datoru programmnodrošinājums, to iegāde, kā arī zemes uzlabošana un celtniecības darbu projektēšana izmaksas faktiskā apmērā, bet ne vairāk kā 10% no kopējām investīcijām. Līdz šā gada 19.februārim "Ominasis Italia SRL" sanatorijā "Ķemeri" bija jāveic investīcijas Ls 2 615 000 apmērā. Šī gada laikā uzņēmumam būtu jāveic investīcijas Ls 2 425 000 apmērā. Kā liecina "Deloitte &Touche" atzinums, noslēgtajā līgumā starp "Ominasis Italia SRL" un arhitektu biroju "Cesare Stefano Bernardinelli" noteikts arī darba uzdevumi. Starp tiem ir rekonstrukcijas darbi par 1,5 miljoniem ASV dolāru, medicīniskā aprīkojuma izstāde - 450 000 ASV dolāru, inženiertehniskais dizains - 350 000 ASV dolāru, teritorijas labiekārtošana - 124 000 ASV dolāru, elektrotīklu shēmas izstrāde - 295 000 ASV dolāru, arhitektoniskais dizains - 165 000 ASV dolāru, mārketings - 165 000 ASV dolāru, transports un uzturēšanās izdevumi - 135 000 ASV dolāru. 2000.gada 31.decembrī "Ominasis Latvija" pamatkapitāls bija Ls 123 600. Visas uzņēmuma daļas pieder "Ominasis Italia SRL". Pagājušā gada beigās "Ominasis Latvija" bija Ls 128 494 parāds pret "Ominasis Italia SRL". "Pēc mūsu domām, "Ominasis Italia SRL" veikto investīciju meitas uzņēmumā "Ominasis Latvija" grafiks sniedz patiesu priekšstatu par "Ominasis Italia SRL" veiktajām projekta investīcijām par periodu no "Ominasis Latvija" dibināšanas 1998.gada 3.novembrī līdz 2000.gada 31.decembrim," teikts "Deloitte & Touche" atzinumā, nenorādot, vai investīcijas "Ominasis Latvija" pamatkapitālā ir veiktas. Sanatoriju "Ominasis Italia" iegādājās par Ls 900 000, skaidrā naudā samaksājot Ls 179 999,88, bet privatizācijas sertifikātos - Ls 720 000,12. "Ominasis Italia" meitas uzņēmums "Ominasis Latvija" ir mātes uzņēmuma saistību pārņēmējs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu