Dienvidslāvijā sāk vispārēju streiku.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Serbijas opozīcija vakar pēcpusdienā Belgradā organizēja "izmēģinājuma blokādes", lai šodien sāktu vispārēju streiku un pilsoniskās nepakļaušanās kampaņu. Pilnīgu blokādi paredzēts sākt piecos no rīta.

Serbijas Demokrātiskās opozīcijas atbalstītāji bloķēja satiksmi aptuveni 10 ielās galvaspilsētas centrā un tā tuvumā un vēl 10 piepilsētas ielās. Policija neiejaucās. Belgradas policija gan mēģināja iekļūt kādā atklātā karjerā Serbijas lielākajā akmeņogļu ieguves vietā Kolubarā, kur jau no kopš piektdienas vakara turpinās streiks. Varas iestādes brīdinājušas, ka šā protesta dēļ visa Serbija varētu palikt bez elektroenerģijas. Tomēr strādnieki policistus karjerā neielaida. Serbijas prezidents Milans Milutinovičs apsūdzējis opozīciju centienos radīt sajukumu un izprovocēt konfliktus, lai "dotu pamatu ārvalstīm iejaukties Dienvidslāvijas iekšējās lietās". Kā viņš izteicās Serbijas valsts televīzijas RTS vakara pārraidē, tā tomēr nenotikšot, jo tauta prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā izlemšot "nosargāt brīvību, neatkarību, vienotību un mieru".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu