Pie Cēsīm izcēlies plašs meža ugunsgrēks (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien Cēsīs, Kvēpenes ielas apkaimē ir izcēlies plašs meža ugunsgrēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija. Ugunsdzēsēji glābēji pašlaik strādā notikuma vietā, lai to likvidētu.

Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma plkst.10.30. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka mežs deg aptuveni divu hektāru platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Patlaban ir izdevies nepieļaut ugunsgrēka tālāko izplatību pa perimetru, tomēr notiek degšana tā iekšpusē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece. Dzēšanas darbos piedalās vairāk nekā 30 VUGD ugunsdzēsēji, Valsts meža dienesta pārstāvji un apkārtējo novadu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

VUGD pārstāve skaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies kalnā un sākotnēji zināmā tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās apmēram trīs kilometru attālumā, tāpēc ūdens tika organizēts ar pievešanu. Vēlāk tika atrasta vēl viena ūdens ņemšanas vieta tuvāk ugunsgrēkam, apmēram pus kilometra attālumā, tomēr tai tuvumā nevar piebraukt ar automašīnām.

Patlaban ir izvilktas maģistrālās šļūtenes, kas nodrošina ūdeni. Tas tiek spiests augšā kalnā, veicot vairākkārtēju pārsūknēšanu, lai kalna galā būtu atbilstošs spiediens un varētu veikt dzēšanas darbus.

Helikopteri dzēšanas darbos patlaban nav plānots iesaistīt.

Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis norādīja, ka patlaban vēl nav iespējams nosaukt ugunsgrēka platību.

VUGD aicina iedzīvotājus netuvoties ugunsgrēka vietai, bet, ja mājās jūtami dūmi, aiztaisīt logus un durvis. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti atturēties no sēņošanas un ogošanas šajā apkārtnē, jo pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ugunsgrēks Ķemeru nacionālajā parkā

Valdgales kūdras purva ugunsgrēks no putna lidojuma

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu