Lexus atklāj savu jaunāko flagmani - luksusa klases kuteri (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Toyota koncernā ietilpstošais Lexus zīmols atklājis savu "ceturto flagmani". Tas ir luksusa klases kuteris LY 650, kurš labāk par visiem citiem Lexus zīmola braucamajiem iemieso L-finesse dizaina valodas būtību. Lexus arīdzan norāda, ka šī jahta ir daļa no projekta, kura īstenošanas gaitā uzņēmums vērtē iespējas savienot greznību ar aktīvu dzīves veidu. 

19,96 metrus garo LY 650 japāņu uzņēmums uzticēja izgatavot amerikāņu kompānijai Marquis-Larson Boat Group. Viskonsīnas štatā bāzētais uzņēmums būs atbildīgs ne tikai par kuteru būvēšanu, bet arī par pārdošanu un apkopēm.

Kutera izstrādes gaitā dizaineri iedvesmu cita starpā smēlās no pērn īpašā Lexus pasākumā Maiami prezentētā konceptuālā ātrgaitas kutera Sport Yacht.

YL 650, kam ir trīs kajītes ar guļvietām sešiem cilvēkiem, ir uzstādīts 12,8 litru sešu cilindru dīzeļdzinējs Volvo Penta, kurš attīsta 1000 zirgspēkus. To dzirdīšanai kuterim ir degvielas tvertne ar 3785 litru tilpumu. Pasažieru padzirdīšanai un citu viņu vajadzību apmierināšanai savukārt paredzēta saldūdens tvertne ar 852 litru tilpumu. 

Lexus LY 650
Lexus LY 650 Foto: Lexus

Par papildus samaksu būs pieejams arī spēcīgāks Volvo IPS 1350 dīzeļdzinējs ar nosaukumā iekodētu jaudas rādītāju.

Var piebilst, ka iepriekš radītā konceptuālā Lexus Sport Yacht bija aprīkota ar diviem atmosfēriskajiem 477 zirgspēku 5 litru V8 motoriem, ko citkārt var sastapt Lexus modeļos GS F un RC F. Ar to jaudu ir pietiekami, lai prototips uz ūdens varētu sasniegt aptuveni 80 kilometrus stundā.

Lexus LY 650

Lexus

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu