Pārdošanā Latvijā nonācis Nokia 5.1

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nokia

Nokia tālruņu ražotājs HMD Global pārdošanā Latvijā laidis viedtālruni Nokia 5.1.

Jaunais Nokia 5.1 tālrunis ir veidots, ievērojot iepriekšējās paaudzes klasiskā dizaina principus. Tā konstruktīvo noturību nodrošina vienlaidu korpuss no 6000. sērijas alumīnija, kas apstrādāts 33 pakāpju procesā. Telefona korpuss pieejams klasiskā tērauda zilā krāsā ar satīna finišu.

Jaunajam Nokia 5.1 ir par 0,3 collām lielāks displejs un par 2mm plānāks korpuss. Telefonam 5,5 collu Full HD+ ekrāns ar malu attiecību 18:9. Ierīces sirds ir jaudīgāks 2,0 GHz MediaTek Helio P18 astoņkodolu procesors, kas atvieglos darbošanos vairākuzdevumu režīmā. Telefona operatīvās atmiņas apjoms ir 3 GB, savukārt iebūvētās atmiņas apjoms - 32 GB.

Tālruņa aizmugurē novietota 16MP galvenā kamera, bet zem tās atrodas pirkstu nospiedumu sensors, lai telefonu varētu atslēgt ar rādītājpirkstu vai arī droši veikt maksājumus ar Google Pay starpniecību, izmantojot tuva darbības lauka sakaru tehnoloģiju (NFC)1. Priekšpusē tikmēr atrodas 8 MP platleņķa kamera.

Tīrs, drošs un atjaunots Android One

Nokia viedtālruņi ar Android One operētājsistēmu uzreiz nodrošina lielāku brīvo atmiņu un ilgāku akumulatoru darbības laiku, kā arī jaunākos mākslīgā intelekta (AI) sniegtās inovācijas, ko izstrādājis Google. Nokia 5.1 saņems ikmēneša drošības pārbaudes pirmo trīs gadu laikā un operētājsistēmas (OS) atjauninājumus divus gadus, kā tas ir garantēts Android One programmā. 

Foto: Nokia

Izvēloties tālruni ar Android Oreo, tālruņa lietotājs varēs baudīt dažādus jaunus rīkus, piemēram, Google Assistant, Google Lens, Picture-in-Picture vairāku darbību veikšanai vienā laikā, Android Instant Apps, jaunu aplikāciju ielādei un palaišanai ar minimāliem traucējumiem, 60 jaunas emocijikonas un akumulatora maksimizēšanas spējas, piemēram, ierobežojot fona lietojumprogrammu izmantošanu. Nokia 5.1 ir gatavs Android P operētājsistēmai.

Ražotāja ieteiktā mazumtirdzniecības cena Latvijā ir €239.

NFC pieejams noteiktos tirgos

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu