No Marijas ielas grausta īpašniekiem dokumentus gaidīs līdz pirmdienai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grausts Marijas ielā 4 pēc sastatņu demontāžas
Grausts Marijas ielā 4 pēc sastatņu demontāžas Foto: Paula Čurkste / LETA

Rīgā, Marijas ielā 6 esošā grausta īpašnieki līdz šim pašvaldībai nav iesnieguši līgumu par nama atjaunošanas būvprojekta izstrādi, apstiprināja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Līgums bija jāiesniedz līdz 10.septembrim, taču, balstoties uz normatīvajiem aktiem, pašvaldībai ir jānogaida septiņas dienas, jo līgums var būt izsūtīts arī pa pastu. Līdz ar ko tas tiks gaidīts līdz 17.septembrim.

Pēc Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas vadītāja Oļega Burova (GKR) paustā, ja īpašnieki to nebūs izpildījuši, pašvaldība būs tiesīga piemērot 10 000 eiro lielu sodu. "Šādu sodu varēsim uzlikt kaut vai katru nedēļu," iepriekš norādījis Burovs.

Par turpmāko rīcību šajā situācijā plānots lemt 21.septembra komisijas sēdē.

Kā ziņots, aprīlī pieņemtais Rīgas domes lēmums paredz, ka Marijas ielā 6 esošās ēkas īpašniekiem četru mēnešu laikā jāizstrādā nama sakārtošanas būvprojekts.

Līdztekus nama sakārtošanas būvprojekta izstrādei īpašniekiem sešu mēnešu laikā pēc šī līguma parakstīšanas tas jāsaskaņo būvvaldē un pusotra gada laikā jāsaņem būvatļauja un jāuzsāk būvdarbi. Ēkas sakārtošana ir jāpabeidz ne vēlāk kā divu gadu laikā pēc būvatļaujas saņemšanas.

Tāpat ēkas īpašniekiem uzticēts reizi divos mēnešos veikt ēkas ārsienu vertikalitātes monitoringu, divas reizes gadā fasādes un jumta tehniskā stāvokļa apsekošanu līdz būvdarbu sākšanai, kā arī reizi gadā veikt ēkas tehnisko apsekošanu.

Ēka jau vairāk nekā desmit gadus ir izpelnījusies Rīgas slavenākā grausta nosaukumu. Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma. Tā ir klasificēta kā B kategorijas vidi degradējoša būve un to īpašniekiem ir piemērota paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa likme.

Ēka pieder Igaunijas pilsonim Tomasam Tolam un Jevgēņijam Petrovam, kurš īpašuma tiesības šī gada sākumā dāvinājumā saņēmis no Ludmilas Baumanes. Uz Tola vārda īpašumtiesības reģistrētas kopš 1997.gada augusta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu