“Coca-Cola” apsver marihuānas dzērienu ražošanu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV dzērienu ražošanas milzis “Coca-Cola” sācis sarunas ar Kanādas marihuānas ražotāju “Aurora Cannabis” par iespēju sākt marihuānu saturošu dzērienu ražošanu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā liecina Kanādas medija “BNN Bloomberg” rīcībā esošā informācija, “Coca-Cola” un “Aurora Cannabis” plāns paredz ražot dzērienus, kas palīdzētu mazināt sāpes.

“Coca-Cola” pārstāvji šo informāciju sīkāk nekomentē, vien norāda, ka uzņēmums cieši seko līdzi marihuānu saturošu dzērienu tirgus attīstībai, it īpaši attiecībā un kanabidiola izmantošanu dzērienu ražošanā.

Kanabidiols var palīdzēt mazināt iekaisumus, sāpes un krampjus. Kanabidiolam gan nav psihoaktīvas iedarbības, tāpēc dzērienus, kas satur šo vielu, nebūs iespējams lietot izklaides nolūkiem.

Kā vēstīts, Kanādā oktobra vidū stāsies spēkā izmaiņas likumdošanā, kas legalizē marihuānas lietošanu izklaides nolūkiem.

Eksperti prognozē, ka šis solis Kanādā radīs miljardiem dolāru vērtu ekonomikas nozari.

Reaģējot uz jauna tirgus veidošanu, vairāki lieli uzņēmumi ir paziņojuši par investīcijām Kanādas marihuānas nozarē.

ASV alus ražotājs “Molson Coors Brewing” iepriekš paziņoja par plāniem sadarboties ar Kanādas marihuānas produktu uzņēmumu “Hydropothecary”, lai izstrādātu marihuānu saturošu alu.

Tikmēr ASV bāzētais alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas uzņēmums “Constellation Brands” paziņojis par četru miljardu ASV dolāru investīcijām Kanādas marihuānas ražotājā “Canopy Growth”.

“Coca-Cola” sadarbība ar “Aurora Cannabis” kļūs par pirmo lielo darījumu, kura gaitā Kanādas marihuānas nozarē savu darbību izvērš bezalkoholisko dzērienu ražotājs.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu