“Tūristi” Petrovs un Boširovs pavasarī aizturēti Nīderlandē un izraidīti uz Krieviju (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Krievijas pilsoņi Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs, kurus Lielbritānija apsūdz martā Solsberi notikušajā uzbrukumā ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, šā gada pavasarī tikuši aizturēti Nīderlandē un vēlāk izraidīti uz Krieviju, liecina pētniecības grupas "Bellingcat" un Krievijas izdevuma "The Insider" rīcībā esošā informācija.

"Bellingcat" un “The Insider” turpina neatkarīgo izmeklēšanu šajā lietā un norāda, ka informāciju par Petrova un Boširova aizturēšanu un tai sekojošo izraidīšanu pētniekiem snieguši avoti Nīderlandes tiesībsargājošajās institūcijās, vēsta Krievijas medijs RBK.

"Bellingcat" un “The Insider” pētnieki, izanalizējot Nīderlandes preses materiālus, nonākuši pie secinājumu, ka runa ir par epizodi, kas notikusi šā gada pavasarī.

Iepriekš Nīderlandes un Šveices mediji ziņoja par divu Krievijas spiegu aizturēšanu Nīderlandē. Šie spiegi bijuši ceļā uz Šveices Špīcas laboratoriju, kas izmeklē gan Skripaļa saindēšanu, gan ķīmisko ieroču lietošanu Sīrijā.

Pie abiem aizturētajiem atrasts aprīkojums, lai uzlauztu laboratorijas datortīklu.

Izmeklēšanā secināts, ka šie abi cilvēki varētu būt piedalījušies arī uzbrukumā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) datortīklam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu