Igaunijas prezidente, tiekoties ar pāvestu, neievēro ģērbšanās etiķeti (7)

Etiķete
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Pāvesta Baltijas vizītes laikā jau aplūkojām Lietuvas un Latvijas prezidentu apģērba atbilstību etiķetei. Tagad kārta Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidai, kura bija izvēlējusies vilkt spilgti lillā rūtotu svārku kostīmu. 

Aplūkojot etiķetes noteikumus, tur teikts, ka personas, ja viņām nav t.s. baltā privilēģija, kas nozīmē, ka esi starp 7 izredzētajiem, kuri, tiekoties ar Viņa Svētību, var tērpties baltā, visbiežāk izvēlas melnas drēbes, tā paužot pazemību reliģijas un pāvesta priekšā.

Vairums sieviešu izvēlas melnu kostīmu vai kleitu, kuras garums ir pāri celim, kā arī pleci, dekoltē un muguras zona nav atsegtas. Kājās sievietes velk slēgtas zempapēža kurpes, bet galvu apsedz ar cepuri, plīvuru, lakatu vai kapuci. 

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida pāvestu sagaidīja spilgti lillā svārku kostīmā. Lai gan svārku garums, nosegtā plecu, kakla un muguras daļa un slēgtie zempapēžu apavi bija atbilstoši etiķetei,

Foto: Postimees

košā krāsa un rūtotais audums tomēr ir pārāk spilgti un pamanāmi šā pasākuma pamatidejai, ka izceļas pāvests.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, sagaidot pāvestu, bija tērpusies tumšā bikškostīmā. Mēteļa vietā Daļa bija ap pleciem aplikusi platu, dekoratīviem rakstiem rotātu šalli. Prezidente nebija uzlikusi cepuri vai apsējusi lakatu. 

Foto: EPA/Scanpix

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, tiekoties ar pāvestu,  bija tērpies atbilstoši protokolam. Līdzās stāvošā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece arī bija ņēmusi vērā etiķeti un bija tērpusies melnā kostīmā un mētelī. 

Foto: Sputnik/Scanpix
Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu