Krievija plāno samazināt ASV dolāra izmantošanu ekonomikā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Krievijas valdība strādā pie plāna, kas paredz samazināt ASV dolāra izmantošanu Krievijas ekonomikā, tostarp starptautiskajos norēķinos, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā tīmekļa izdevumam “The Bell” norādījuši situāciju pārzinoši avoti, šim plānam līdz oktobra vidum ir jāsaņem Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva apstiprinājums.

Informācijas avoti atklāj, ka valdības plāns esot balstīts uz Krievijas bankas VTB vadītāja Andreja Kostina iepriekš publiskotajiem ierosinājumiem Krievijas ekonomikas “dedolarizācijai”.

Valdības plāns gan neparedzot nekādus ierobežojumus un aizliegumus attiecībā uz ASV dolāru izmantošanu.

Tā vietā paredzēts likt uzsvaru uz to, lai veicinātu norēķinus nacionālajā valūtā.

Plāna ietvaros Krievijas valdība arī plānojot atvieglot valūtas kontroli un liberalizēt valūtas likumdošanu.

Krievijas valdības amatpersonas iepriekš jau vairākkārt izteikušās, ka Krievijas ekonomiku ir nepieciešams “dedolarizēt” jeb samazināt tās paļaušanos uz ASV dolāriem.

Par ASV valūtas izmantošanas ierobežošanu Krievijā tiek runāts arī saistībā ar gatavošanos scenārijam, ja ASV Krievijai noteiktās sankcijas tiek attiecinātas arī uz banku sektoru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu