Top 5 mobilās lietotnes bērnu drošībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Bērni ir atgriezušies skolās, un auļiem tuvojas gada tumšākie mēneši, kad vecākiem īpaši satraucoša kļūst bērna drošība ārpus mājas. Telefonu servisa centrs “MTTC Latvija” iesaka piecas mobilās lietotnes, kas palīdzēs justies drošāk, kamēr atvases devušās patstāvīgās gaitās.

1. Ģimenes pārvietošanās pārlūks

Laikā, kamēr vecāki atrodas darba vietās, bet skolnieks patstāvīgi pārvietojas starp māju un skolu, ārpusskolas interešu nodarbībām un dodas citās aktivitātēs kopā ar draugiem, gan bērnam, gan vecākiem noderēs lietotne, kurā pārskatāmi tiek atspoguļotas visu ģimenes locekļu atrašanās vietas un gaitas, piemēram, bezmaksas Life 360. Lietotne dod iespēju ne tikai uzzināt atrašanās vietas, bet arī sūtīt bezmaksas SMS, veidot grupu un privātās tērzēšanas. Tā ir pieejama gan Android, gan iOS operētājsistēmu tālruņiem

2. Bērna lokāciju pārlūks

Vecākiem, kuri vēlas, lai tiktu fiksētas bērna aktivitātes, talkā var nākt bezmaksas lietotne Find My Kids, kas sniedz iespēju sekot līdzi pārvietošanās aktivitātēm un saņemt paziņojumus, ja bērns maina savu lokāciju. Tāpat vecāki var pārlūkot bērna mobilās ierīces baterijas uzlādes stāvokli, kā arī citus tālruņa iestatījumus. Lietotne piedāvā arī iespēju dzirdēt bērna apkārtnē notiekošo, tostarp sarunas, kā arī piedāvā iespēju padarīt ienākošā zvana signālu īpaši skaļu, ja bērns neatbild uz telefona zvanu. Savukārt bērnam ir pieejama SOS poga, ja viņš ir nonācis nelaimē. Lietotne ir pieejama gan Android, gan iOS operētājsistēmu tālruņiem.

3. Bērnu pārvadāšanai

Tiem vecākiem, kas ir gatavi un vēlas kooperēties ar citiem vecākiem viņu atvašu kopīgai pārvadāšanai, palīdzību sniegs lietotne GoKid. Tā dod iespēju vecākiem viegli, ērti un pārskatāmi vienoties, kurš varētu uzņemties vairāku bērnu aizvešanu, piemēram, no skolas uz bērniem kopīgu sporta nodarbību un pēc tam arī nogādāt katru uz savu mājvietu. Vecākiem un bērniem, kuri būs pievienoti slēgtai grupai, būs iespēja pārlūkot bērnu aktivitāšu grafikus, lietotnes piedāvāto maršrutus bērnu izvadāšanai, kā arī savstarpēji sazināties. Lietotne ir pieejama gan Android, gan iOS operētājsistēmu tālruņiem.

4. Ģimenes aktivitāšu plāns

Ģimenes ikdiena ir piesātināta - darbs, skola, ārpusskolas nodarbības, iepirkšanās, pasākumi un citas aktivitātes. Lai visas ģimenes plāni būtu pārskatāmi vienkopus, noderēs lietotne FamilyWall. Tā dod iespēju visiem veidot kopīgu kalendāru, sinhronizējot to ar jau esošo Google kalendāru, lai vienuviet būtu iespējams pārlūkot aktuālo. Tāpat šeit iespējams veidot pienākumu un uzdevumu sarakstus, piemēram, iepirkumu sarakstu, ja bērnam jau tiek uzticēti ģimenei nepieciešamie pārtikas iepirkumi. Šeit arī iespējams veidot īpašus ģimenes fotoalbumus un uzzināt ģimenes locekļu atrašanās vietas. Lietotne ir pieejama gan Android, gan iOS operētājsistēmu tālruņiem.

5. Sabiedriskais transports

Tiem bērniem, kas paši jau pārvietojas ar sabiedrisko transportu, labs palīgs būs Rīgas Satiksmes mobilā lietotne Satiksme Rīgā, kurā ir iespējams plānot individuālu maršrutu, lai tumšajos un aukstajos mācību gada vakaros nevajadzētu lieki uzkavēties sabiedriskā transporta pieturās. Lietotne ir pieejama lietošanai arī bezsaistē un ir bez maksas, tā ir saderīga gan ar Android, gan iOS operētājsistēmu tālruņiem.

Par “MTTC Latvija”

MTTC ir ražotāju autorizēts mobilo ierīču servisa centrs, kas veic gan garantijas, gan negarantijas ierīču diagnostiku un remontu pasaules vadošajiem viedierīču zīmoliem - Samsung, Huawei, Sony, Cat, Nokia un citiem. MTTC darbojas visās Baltijas valstīs, Somijā, Itālijā, Nīderlandē, un Beļģijā.

Vairāk informācijas par uzņēmumu: http://www.mttc.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu