"Laimas" ražotne Ādažos darbu sāks 2020.gada otrajā pusē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Konfekšu rūpnīcas "Laima" ražotne
Konfekšu rūpnīcas "Laima" ražotne Foto: Lita Krone/LETA

Saldumu ražotāja "Laima" jaunās ražotnes celtniecību plānots sākt 2019.gada pirmajā pusē, bet darbu jaunā ražotne sāks 2020.gada otrajā pusē, nevis 2019.gada beigās vai 2020.gada sākumā, kā bija iepriekš prognozēts, pastāstīja kompānijā.

Kompānijā skaidroja, ka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" vēlas aptvert "Laimas" jaunās ražotnes un cepumu un vafeļu kompetenču centra projektu kopējo attīstību, lai izmantotu tās iespējas, ko var gūt no infrastruktūras sinerģijām. Tas garantēs, ka projekti tiks izstrādāti pēc vienādiem standartiem.

"Ikviena liela mēroga investīciju un būvniecības projekta gaitā rodas dažādi precizējumi un nianses, kuras ir svarīgi ņemt vērā. Tādēļ mēs esam pieņēmuši lēmumu "Laimas" ražotni atklāt 2020.gadā, lai aptvertu gan "Laimas” ražotnes, gan jaunās "Orkla" cepumu un vafeļu ražotnes kopējo attīstību, kā arī izmantotu tās iespējas, ko varam apvienot, būvējot divas ražotnes blakus," pastāstīja kompānijā.

Turpmākais "Laimas" ražotnes celtniecības plāns paredz nākamā gada sākumā izsludināt jaunu iepirkuma konkursu. Pēc iepirkuma konkursa noslēgšanas un labākā sadarbības partnera atrašanas būvniecībai ražotnes celtniecību plānots sākt 2019.gada pirmajā pusē. Savukārt jaunās "Laimas" ražotnes atklāšana plānota 2020. gada otrajā pusē.

Jau ziņots, ka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" nākamo divu gadu laikā plāno investēt līdz 20 miljoniem eiro jaunajā "Laimas" ražotnē un turpmākā zīmola attīstībā.

Tāpat "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir izlēmusi grupas ietvaros nostiprināt cepumu ražošanu un būvēt jaunu ražotni Latvijā, radot 200 jaunas darba vietas. Jaunā cepumu ražotne tiks būvēta Ādažos, blakus jaunajai "Laimas" ražotnei. Tā specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā. Plānots, ka jaunā ražotne sāks darbu 2022.gada nogalē.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" konsolidētais apgrozījums pērn sasniedza 81,1 miljonu eiro, kas ir par 4,3% vairāk nekā 2016.gadā, bet koncerna peļņa bija 3,1 miljons eiro.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv zīmolus "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu