Urbanovičs: Visticamāk, visas trīs "Vienotības" "lauskas salīmēsies kopā" (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Versijas par to, kas pēc vēlēšanām notiek kuluāros, ir dažādas, tomēr visticamāk, ka visas trīs "Vienotības" "lauskas salīmēsies kopā", proti sadarboties "Jaunā Vienotība", "Attīstībai/Par!", Jaunā konservatīvā partija, mudinot pievienoties nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, aģentūrai LETA pieļāva partijas "Saskaņa" parlamenta frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Runājot par valdības veidošanas procesu, Urbanovičs sacīja, ka "latviskās partijas" nezina, ko darīt, tāpēc turpina vēlēšanu kampaņu.

Urbanoviča vērtējumā, "Saskaņas" rezultātu 13.Saeimas vēlēšanās nevar saukt par izcilu, bet slikts tas arī neesot. Politiķis pauda - tauta ir teikusi savu vārdu, un "Saskaņa" vēlēšanās ir guvusi lielāko atbalstu. Tomēr arī kopumā vēlētāju aktivitāte norāda, ka daudzi cilvēki ir aizbraukuši no Latvijas, un "Saskaņas" vēlētāji neesot izņēmums.

Kā ziņots, pirmo vietu 13.Saeimas vēlēšanās ar 19,9% ieguvusi partija "Saskaņa", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti. Otrajā vietā ar 14% ierindojas "KPV LV", bet trešajā - Jaunā konservatīvā partija, par kuru savu balsi atdevuši 13,6% vēlētāju.

Ceturto vietu ar 12% patlaban ieņem apvienība "Attīstībai/Par!", piekto - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 11% balsstiesīgo, bet sesto - Zaļo un zemnieku savienība, kas savākusi nepilnus 10% balsu.

Ar 6,67% Saeimā iekļūst arī "Jaunā Vienotība". Citas partijas 5% barjeru pārvarējušas nav.

"Saskaņa" jaunajā parlamentā varētu iegūt 24 deputātu vietas, Jaunā konservatīvā partija - 16, "KPV LV" - 15, bet nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Attīstībai/Par!" - katra pa 13 mandātiem, liecina aģentūras LETA aprēķini. ZZS jaunajā parlamentā varētu pārstāvēt 11 deputāti, bet "Jauno Vienotību" - astoņi parlamentārieši.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu