JKP par valdības veidošanu vispirms tiksies ar jaunievēlētajām partijām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) par valdības veidošanu vispirms tiksies ar jaunievēlētajām partijām, šodien žurnālistus informēja politiskajā spēkā.

Rīt, 9.oktobrī, dienas pirmajā pusē paredzēta tikšanās ar partiju "KPV LV", savukārt pēcpusdienā paredzēta tikšanās ar partiju apvienību "Attīstībai/Par!".

Trešdien, 10.oktobrī, paredzēta tikšanās ar Saeimā ievēlētajiem pašreizējās koalīcijas politiskajiem spēkiem.

JKP ir gatava būt stūrakmens valdības veidošanā un pastāvēšanā, tā šodien žurnālistiem paziņoja politiskā spēka līderis Jānis Bordāns.

Politiķis vairākkārt uzsvēra, ka pašlaik jārunā par darbiem un iespējamiem koalīcijas modeļiem, nevis amatiem. Viņš gan tieši neatbildēja, vai JKP gatava strādāt valdībā, kur premjera amatu ieņemtu citas partijas pārstāvis, piemēram, no "KPV LV".

Taujāts, vai būšana par stūrakmeni valdībā nozīmē arī premjera pozīciju, Bordāns atbildēja, ka tas to var gan iekļaut, gan neiekļaut, jo svarīga ir arī potenciālo partneru nostāja.

Bordāns akcentēja, ka ļoti būtiska ir valdības stabilitāte un ilglaicīgums. Starp JKP prioritātēm ir pašreizējā ārlietas kursa saglabāšana un drošība, kā arī tiesiskuma jautājumi.

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - 8 deputātu vietas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu